Program de granturi

Start pentru programul de granturi!

Astazi lansam „Programul de granturi Raiffeisen Comunitati”, o platforma de finantare a unor proiecte locale  in comunitatile in care Raiffeisen Bank isi desfasoara activitatea.

Acest program online de finantare, primul de acest gen sustinut de o banca din Romania, are loc in perioada 18 iulie – 30 septembrie 2011 si lanseaza doua concursuri de proiecte: unul deschis tuturor organizatiilor neguvernamentale (ONG-uri), spitalelor si scolilor din tara care doresc sa dezvolte proiecte de responsabilitate sociala intr-unul din domeniile: educatie, servicii sociale, sport sau ecologie urbana si cel de-al doilea fiind adresat exclusiv bloggerilor, care trebuie sa identifice proiecte de responsabilitate sociala si sa le propuna in asociere cu una dintre institutiile mentionate mai sus.

Pentru depunerea proiectelor si desemnarea castigatorilor, Programul de granturi Raiffeisen Comunitati foloseste exclusiv acest blog. Pe site pot fi gasite: regulamentele de desfasurare a competitiilor, criteriile de eligibilitate, criteriile de selectie si programul de desfasurare. Una dintre conditii este aceeea ca proiectele sa inceapa in perioada octombrie – decembrie 2011.

Programul de granturi se va desfasura in doua etape:

Prima etapa (18 iulie-12 august 2011) consta in depunerea scrisorilor de intentie de catre organizatiile neguvernamentale, spitalele, scolile sau bloggerii (asociati cu ONG-uri), care doresc sa dezvolte un program de responsabilitate sociala si au nevoie de sustinere financiara partiala. Modelul scrisorii de intentie si instructiunile de incarcare pot fi gasite aici. Atentie, inainte de toate acestea trebuie sa va inregistrati! Intre 12 si 26 august 2011, scrisorile de intentie vor fi selectate de catre voluntari ai Raiffeisen Bank, pe baza criteriilor mentionate in regulament.

A doua etapa (29 august – 9 septembrie 2011) va consta in detalierea proiectelor ramase in competitie in urma selectiei scrisorilor de intentie. Proiectele vor fi vizibile pe www.raiffeisencomunitati.ro iar sustinatorii lor vor fi invitati sa le voteze timp de trei saptamani, incepand cu 12 septembrie. Castigatorii vor fi desemnati exclusiv pe baza numarului de voturi obtinut.

Finantarea pe care o oferim este de minimum 3.000 lei si maximum 22.000 lei pentru un proiect, in total 220.000 lei. In privinta proiectelor propuse de bloggeri (in colaborare cu un ONG), programul aloca maximum 66.000 lei (un total de 3 proiecte). Domeniile eligibile sunt:

 • educatie – financiara, antreprenoriala sau civica;
 • servicii sociale – care stimuleaza autonomia persoanelor asistate;
 • sport – de masa, ca stil de viata  sanatos;
 • protectia mediului – ecologie urbana.

Comunitatea Raiffeisen pune mare pret pe implicare si ii primeste cu incredere pe toti cei care isi doresc sa dezvolte proiecte cu impact in comunitate pe termen lung, contribuind astfel la imbunatatirea calitatii vietii pe plan national.

Alaturi de voluntarii nostri si ONG-uri, credem ca un rol important in identificarea, sustinerea si dezvoltarea unor proiecte de responsabilitate sociala il au si bloggerii. De aceea, Raiffeisen Comunitati ii invita pe bloggeri sa participe la o competitie de proiecte, care le este destinata in mod special, dar care trebuie sa indeplineasca, in mare, regulile generale ale Programul de granturi Raiffeisen Comunitati. Regulamentul complet al competitiei pentru bloggeri se afla aici.

Bun venit in comunitate si multa bafta!

30 Comentarii

 • […] Raiffeisen Comunități lansează un proiect de granturi special pentru bloggeri. Deocamdată anunț această ispravă, căci, recunosc, m-a făcut să ridic un pic sprânceana :D. Îl studiez temeinic și, dacă îmi face serios cu ochiul, revin să discutăm pe tema asta. Share var btn_style = '44×63'; var article_id = 13404; var mc_url = 'http://chinezu.eu/2011/07/19/recomandarile-zilei/'; Cancel Reply […]

 • Buna ziua,

  Felicitari pentru CSR, ca sa-i spunem asa. Ma bucur ca blogosfera e din ce in ce mai bine privita si mai sustinuta.

  Multumesc

 • Si noi iti multumim pentru gandurile bune si speram sa vii cu un proiect 😀

 • Cristiana spune:

  Va felicit pentru initiativa si indraznesc sa vin cu o sugestie.

  Concursurile pe baza de vot sau Like nu reprezinta cea mai buna rezolvare a anumitor probleme, mai ales cand se doreste promovarea calitatii, nu doar a cantitatii, promovarea originalitatii, a efortului depus in identificarea si rezvolvarea anumitor probleme si, nu in ultimul rand, sprijinirea proiectelor eficiente si eficace, care isi propun sa rezolve probleme in mod sustenabil. Concursurile pe baza de vot duc la un rezultat bazat pur pe ‘cine are mai multi prieteni’ sau cine are capacitatea de a se promova cel mai bine si de a atrage cele mai multe voturi. Alegerea acestei abordari de ‘cele mai multe voturi’ este cu atat mai nefericita cu cat ii va afecta intocmai pe cei pe care doriti sa ii ajutati. Cu „Like” sau „Vot” nu proiectele care merita vor castiga, ci tocmai acestea vor avea de suferit, intocmai proiectele mici, locale, venite din comunitate, bazate pe nevoi reale si resimtite direct, si care nu vor avea posibilitatea de a se promova bine in online si nu vor aduna multe voturi.

  Va propun un studiu de caz. Ultimul concurs pe baza de vot pe care il cunosc este un concurs de articole cu premii organizat de Umbrela Verde, pe care il puteti gasi aici http://www.umbrelaverde.ro/blog/cautam-ambasadori-umbrela-verde-in-blogosfera.html. Va invit sa cititi articolele inscrise in proiect, sa apreciati cercetarea efectuata, originalitatea si efortul depus de unii concurenti si va invit apoi sa apreciati articolul castigator aici http://mihaela-uglea.blogspot.com/2011/06/care-crezi-ca-sunt-cele-mai-importante.html. Concursul a fost exclusiv pe baza de vot online.

  Ulterior anuntarii castigatorilor, Umbrela Verde a avut o initiativa laudabila: au adresat publicului intrebarea : „Cum ati vrea sa se desfasoare concursurile din comunitatea noastra? Luam in considerare orice idee pentru ca vrem sa va implicam pe viitor atat ca participanti, cat si ca organizatori.” Veti putea observa si dumneavoastra ca toate raspunsurile (chiar daca nu au fost multe) au propus inlaturarea concursurilor pe baza de „Like”, echivalentul votului pe care il propuneti, intrucat nu se castiga pe merit, ci pe publicitate.

  Va comunic ceea ce le-am comunicat si lor. Actiunile, premiile si concursurile pe care le organizati si le dati inseamna destul de mult pentru ca sunteti printre primele companii care fac acesti pasi in Romania si parerea mea este ca trebuie sa va asigurati ca le faceti si le dati ‘asa cum trebuie’. Asta atat pentru a aduce in prim plan si pe buna dreptate cele mai bune practici si proiecte de la care noi restul sa invatam, sa ni le dati drept exemplu, cat si pentru a nu-i descuraja pe cei care implementeaza sau isi doresc sa implementeze proiecte foarte bune dar nu ajung sa gaseasca sprijinul necesar, si nu din motive intemeiate, ci pentru ca nu au multi prieteni.

  Sugestia mea este prin urmare (si daca nu s-a inscris nimeni nu este prea tarziu) sa va rezervati si voi un drept de vot final – poate chiar un juriu care sa ia deciziile in baza unor criterii bine stabilite in avans. Am vazut ca initial se formeaza un fel de juriu, insa nu e suficient daca decizia finala se lasa doar puterii de promovare. Asa cum se prezinta regulamentul, riscam rezultate dezamagitoare si riscam ca propuneri de proiecte si eforturile celor care stau sa le conceapa sa nu fie apreciate pe merit. Cantitatea voturilor fara calitate nu prea valoreaza mult.

  Imi cer scuze daca raspunsul mea va supara, dar va scriu in calitate de potential participant la acest concurs de granturi, care nu are sanse sa castige pe baza de „Like-uri”, si in calitate de coordonator al unui proiect de granturi la randul meu. Va spun din proprie experienta ca proiectele venite din comunitatile care au cea mai mare nevoie vor primi cele mai putine voturi. Ganditi-va cati dintre profesorii participanti in proiectul nostru ar avea sanse de a obtine finantare in cadrul concursului propus de dumneavoastra (http://www.sustineducatia.ro/). Si sunt multi profesori care vor mai mult pentru copiii lor si multe proiecte care rezolva, nu doar adreseaza, probleme reale. In cadrul proiectelor sprijinite de noi, in anumite comunitati nu a mai existat abandon scolar in 2010-2011, spre deosebire de anul anterior. S-a inregistrat implicare mai mare la ore din partea elevilor si note mai mari in medie cu un punct. Profesorii care au primit resursele solicitate au fost mai motivati sa organizeze si alte activitati extracuriculare. Si cate altele cu impact imediat si pe termen lung.

  • Raiffeisen Comunitati spune:

   Multumim pentru sugestie, Cristiana. Let’s debate! Pentru o selectie riguroasa, programul nostru are doua etape. In prima, comisii alcatuie din voluntari Raiffeisen Bank analizeaza si selecteaza proiectele care pot merge mai departe. In a d…oua, proiectele sunt publicate pe http://www.raiffeisencomunitati.r​o si cele care au cele mai multe voturi, castiga. Nu voturile sunt obiectivul, ci ceea ce reprezinta ele, comunitatea. Luam foarte in serios ideea de comunitate. Vrem sa fim siguri ca proiectele pe care le vom finanta chiar raspund nevoilor comunitatii iar asta nu ne-o poate spune decat comunitatea. E ca in bancul cu doamna care poate nu vrea sa treaca strada.

   • anpcampina spune:

    Buna seara…
    In primul rand vreau sa va felicit pentru initiativa de responsabilitate sociala .
    Numele meu este Ionut si reprezint o asociatie destul de nou infiintata (pe 10.08.2011 implinim 2ani de existenta). Asa cum a spus si Cristina cred ca se poate gasi un alt sistem de evaluare al proiectelor nu prin vot online si o sa va spun de ce nu mi se pare corect din punctul meu de vedere. Personal am participat la peste 130 de cursuri unde am cunoscut zeci de organizatii si mi-am facut foarte multi prieteni. Cu siguranta voi depune si eu un proiect. Probabil vor fi proiecte mai bune ca al meu insa eu am un mare avantaj acela ca in societatea civila oamenii se ajuta intre ei si atunci eu voi obtine voturi mult mai usor pe un proiect mai slab pantru ca stiu sa imi fac o campanie de promovare buna cunosc foarte multi oameni/tineri si stiu sa „cersesc „voturi, iar cel care are un proiect mai bun ca al meu (raspunde mai promt nevoilor din comunitatile locale) nu va primi finantare pentru ca are putini sustinatori.
    Stiu ca ceea ce am spus pana acum este in dezavantajul meu ca participant la concurs insa, consider ca toti trebuie sa avem sanse egale. Spun asta pentru ca si eu la inceputuri, cu un proiect foarte bun, am simtit gustul amar al nereusitei datorita unor voturi pe care nu am stiut sa le atrag .
    Sincer m-as bucura daca ar fi un alt sistem de evaluare pentru ca asa si cei cu idei bune dar incepatori in ceea ce priveste responsabilitatea sociala vor avea mari sanse ca proiectul lor sa fie finantat daca este un proiect bun.
    Imi cer scuze daca am deranjat/jignit cu/pe ceva/cineva nu am facut-o cu intentie
    Tuturor participantilor la competitie le doresc mult succes, iar celor care vor castiga ii rog sa actioneze responsabil in ceea ce priveste gestionarea fondurilor pentru ca proiectul lor sa aiba un impact maxim asupra comunitatii…

 • Cristiana spune:

  Intrucat s-a continuat discutia mai degraba pe pagina de Facebook, nu mai repet si aici. Raman sa astept raspunsurile acolo 🙂

 • […] multe detalii despre program puteti citi pe blogul oficial al programului Raiffeisen Comunitati. Eu am sa va fac insa doar un mic preview ca sa intelegeti mai repede despre ce e vorba. Programul […]

 • tgeorgiana spune:

  Intra in calcul si TVA-ul in suma?

 • vlad spune:

  Ati putea sa-mi dati cateva detalii de spre criteriul acesta, este un criteriu obigatoriu? Daca nu am 2 ani, nu pot aplica pentru proiect? – Organizaţia aplicantă are experienţă de minimum 2 ani în deservirea grupurilor ţintă

  • Raiffeisen Comunitati spune:

   Criteriul vechimii este obligatoriu. O solutie ar fi sa incercati sa intrati in parteneriat cu o organizatie cu mai multa experienta. Bafta!

 • fratia spune:

  Buna ziua. Cristiana are perfecta dreptate si este o persoana bine educata, deaceia nu a spus cum se organizeaza votarea de pe adresele de e-mail „artificiale”, inventate de un grup mare de elevi sau studenti (nu este o regula dar se practica). Ce se promoveaza in asemenea caz? Mediocritate si smechereli. Asociatia noastra este clienta fidela a RFB, am derulat cateva proiecte cu finantare europeana, avem planuri mari pentru imbunatatirea vietii a persoanelor defavorizate. M-am bucurat enorm, dar mi-a trecut repede cand am citit cuvantul „votare”. Renuntam la ideia depunerii proiectului, deoarece beneficiarii asociatiei nu au calculatoare, uneori n-au nici bani de paine, de strictul necesar si nu ne pot sprigini. Doresc mult succes participantilor si voluntarilor RFB, initiativa, intradevar, este superba.

  • Raiffeisen Comunitati spune:

   Multumim pentru aprecieri, Fratia, poate va razganditi. Observatiile voastre ne confirma ca am identificat corect una dintre problemele implicarii in viata comunitatii: mobilizarea. In general, o problema a comunitatii nu este rezolvata doar de ONG si finantatori. Concret, pornind de la exemplul dat de voi, bineinteles ca nu se pune problema mobilizarii beneficiarilor, mai ales daca sunt defavorizati. In cazul vostru trebuie mobilizat restului comunitatii. Oamenii ar intelege in felul acesta ca daca defavorizatilor dintr-un oras le merge bine si au din ce trai si lor, celor care-si pot purta singuri de grija, le va merge bine. Un exemplu: in arhivele din Gherdeal (un sat din Sibiu) apare o inregistrare la 1488, care suna asa: „18 gospodării locuite, una nelocuită, 2 săraci întreţinuţi de comunitate şi 3 preoţi”. Dupa 500 de ani cred ca am putea face si noi macar atat
   .

   • Gabriela spune:

    Buna ziua. Sunt de aceeasi parere ca …”a castiga prin voturile comunitatii”… nu este o alegere buna pentru ca un proiect sa fie ales castigator, pentru ca vorbim despre romani. Atunci cand vorbim despre implicarea societatii civile pentru vot, facandu-o sa inteleaga situatiile nefericite in care se afla concetatenii lor, ne hazardam in a crede ca romanii pot face asta. Si nu este asa. Romanii nu pot intelege sau refuza sa inteleaga o situatie de felul celor in care suntem implicati noi, fie ca este a unui grup sau a intregii societati. Nu cred ca va cere cineva dintre romani marirea impozitului pentru a-i ajuta pe cei saraci, de exemplu.
    Noi ne-am confruntat cu alegerea pe care au facut-o unele firme de a nu dona ONG-ului nostru 20% din impozitul pe profit catre stat. Deci, donau din banii pe care oricum trebuiau sa-i plateasca, si totusi n-au facut-o. Cum puteti crede ca acesti oameni ar putea intelege ceea ce vrem noi prin proiectele pe care vrem sa le implementam sau pe care vrem sa le continuam? Si eu cred ca ar trebui gasita o alta metoda de selectare a proiectelor.

 • cristimosora spune:

  Se poate face o clarificare? Ce trebuie sa faca bloggerii si ce trebuie sa faca organizatiile pentru a beneficia de grant? Regulamentele sunt identice pentru ambele categorii, si de aici pot aparea o gramada de confuzii.

  1. cum se aplica la acest grant?

  Cine depune scrisoarea de intentie? Bloggerul sau ONG-ul? Sau ambii trebuie sa depuna acelasi material? Dupa ce se face selectia din etapa I, cine depune propunerea de proiect? Din regulamentele propuse, din cauza textul este identic, nu se intelege acest lucru.

  Deci cine ce trebuie sa faca? Cine primeste bani pentru proiectul propus?

  2. ce rol are bloggerul in acordarea acestor granturi?

  Nu este clar daca rolul lui este doar de a promova un proiect al unei organizatii (obtinerea de voturi), sau daca si el la randul lui poate scrie un proiect separat la care sa primeasca o finantare, prin care promoveaza proiectul organizatiei sprijinite.

  Iar daca rolul bloggerului este doar de a promova proiectul ong-ului, pot exista mai multi bloggeri care sa sustina acelasi proiect? Trebuie ca fiecare sa depuna cate o scrisoare de intentie?

  Bloggerii pot fi cuprinsi in bugetul de cheltuieli al proiectului propus de ong? Ca si salariati angajati pentru promovarea proiectului?

  3. spuneti ca bugetul maxim alocat pentru aceste granturi este de 220.000 lei.

  Asta ar insemna maxim 10 proiecte care solicita suma maxima (sau mai multe proiecte in cazul in care se solicita sume mai mici). Dar la un moment dat spuneti „In privinta proiectelor propuse de bloggeri (in colaborare cu un ONG), programul aloca maximum 66.000 lei (un total de 3 proiecte).” Iarasi confuzie: nu toate proiectele trebuiesc sustinute de bloggeri? Este vorba despre proiecte separate?

  4. la un moment dat faceti precizarea:

  „Cheltuieli eligibile:
  resurse umane – maximum 70%
  resurse logistice – maximum 80%
  costuri directe legate de proiect – maximum 80%”

  Maximum 80% din ce? Din Bugetul total al proiectului propus? Din contributia finantata de Raiffeisen (adica cei maxim 80%, restul de 20% fiind acoperiti de beneficiari)?

  Asa cum e formulat lasa loc de mai mutle interpretari: poate fi vorba de o structura a cheltuielilor (raportandu-ne la bugetul totala al proiectului , resursele umane pot ajunge la maxim 80%, etc) sau despre o valoare pe care o acopera grantul acesta (din cheltuielile cu resursele umane, Raiffeisen acopera maxim 80%).

  Astept cu nerabdare un raspuns 🙂

  • Raiffeisen Comunitati spune:

   Salut, Cristi! Iata clarificarile solicitate:

   1. In cazul in care este un proiect blogger/ONG, scrisoarea de intentie trebuie depusa de blogger. In felul acesta poate fi semnaliza intrarea in competitia special destinata bloggerilor (prin selectarea categoriei „Blogger” in campul „Tip candidat”).

   2. Vrem sa-i stimulam pe bloggeri sa se implice in comunitate. Dar, pentru ca nu finantam persoane fizice, ii invitam pe bloggeri sa participe alaturi de un ONG. Alaturi poate insemna inclusiv ca blogger-ul este detinatorul/angajatul ONG-ului.

   Cat priveste promovarea prin bloguri inclusa in bugetul unui ONG, aici libertatea este deplina. Un astfel de proiect poate intra in fiecare dintre cele doua tipuri de concurs.

   3. Calculele tale sunt corecte. Este vorba despre competitii diferite: una pentru ONG-uri (cu sau fara sustinere pe bloguri, cu sau fara buget de promovare) si una pentru bloggeri, dar care trebuie sa se asocieze cu un ONG/fundatie/asociatie/federatie, intrucat nu finantam persoane fizice.

   4. Nu putem pune limite in privinta finantarilor atrase de organizatii din alte surse. Deci, plafoanele maximale la care faci referire se calculeaza din finantarea pe care noi o oferim.

   In caz ca mai ai nelamuriri, suntem aici. Bafta!

 • Cristiana spune:

  @Raiffeisen Comunitati: Intr-adevar ati identificat o problema reala la nivel de Romania – implicarea cat mai multor oameni in implementarea unei schimbari, inlaturarea apatiei care ne face sa stam pe canapea si sa dam din gura mult fara sa infaptuim ceva. (Inca astept raspunsuri la intrebarile de pe Facebook referitor la cum ati identificat aceste probleme si cum ati efectuat sondajul, daca exista un sondaj).

  Insa cauza acestei probleme este pe departe de a fi cea pe care o considerati dumneavoastra corecta, si anume lipsa dorintei de implicare. Dar se pare ca urechea, sufletul si mintea nu va sunt deschise sa auda explicatii de la cei care lucreaza „pe teren”.

  De cele mai multe ori, si intocmai in cazurile cele mai extreme si in situatiile oamenilor celor mai dezavantajati, lipsa MIJLOACELOR corecte, a UNELTELOR potrivite pentru a se ajuta singuri, asta este adevarata cauza a lipsei de implicare. Nu lipsa de vointa. In mod cert o solutie la o problema a unei intregi comunitati nu sade in ograda unui ONG sau a unui singur om, ci in mainile intregii comunitati. Si aici aveti dreptate. Insa explicati-mi dumneavoastra daca un profesor dintr-un sat de munte (sa-i spunem Gherdeal, daca l-ati folosit de exemplu) gaseste un calculator si trimite proiectul, ce sanse are sa fie votat de vreunul dintre sateni? Sa ne uitam un pic la tipul de sat care este Gherdeal si ce servicii sociale are. Eu aici de la distanta nu am reusit sa identific daca are sau nu macar un dispensar sau daca este aproape de vreunul. Scoala, da, are. Si biserica. Si locuitori. Si cam atat. Si pe toate cautarile de pe Google imi da ca satul se intretine din cresterea oilor. Ca o fi sau nu asa, nu stiu cu siguranta, si nici nu am ajuns pe acolo vreodata. Insa daca e asa, oare cati dintre ei or avea calculator? Dar oare internet e tras pe la ei pe acolo? S-au daca are vreunul dintre ei calculator, se presupune ca ar trebui sa se stranga toti in fata lui, sa stea frumos ordonat sa voteze pe rand?

  Dar sa nu mai vorbim de situatii ipotetice si cu care nu sunt in cunostinta de cauza. Reiau un exemplu pe care l-am dat pe Facebook pentru ca este o zona pe care o cunosc, in care am lucrat. Sa discutam despre orasul Abrud, judetul Alba, unde Raiffeisen are o sucursala, prin urmare presupunem ca este una dintre comunitatile vizate. Orasul Abrud cuprinde in subordinea administrativa Abrud sat, Gura Cornei si Soharu. Si locuitorii acestor 3 localitati rurale fac parte din comunitatile vizate in concurs nu numai pentru ca se imparte aceeasi administratie (cu toate ca asta e un argument suficient) ci pentru ca tin de toate serviciile furnizate de Abrud, inclusiv serviciile bancare (cei care folosesc) – unii dintre locuitorii acestor sate merg la lucru in Abrud, altii au copii care le trimit bani pentru ca sunt plecati in afara – orisicum, fac parte administrativ din comunitate si unii sunt si clienti Raiffeisen. Nu stiu daca ati fost vreodata in zona, insa va pot spune eu ca nu toata lumea are apa curenta sau electricitate. Ce sa mai spun de internet. Eh, daca vreunul dintre acei profesori va trimite un proiect (asta daca afla de concurs si ca se adreseaza si lor – va intreb din nou ce canale de comunicare a concursului s-au folosit pentru a aduce la urechea profesorilor din comunitatile vizate oportunitatea unei finantari pentru scoala lor? Va recomand inspectoratele -reprezinta o modalitate extrem de eficienta pentru asftel de actiuni.) ….sa revin….Daca unul dintre acei profesori aplica, ce sanse are in fata unui ONG din mediul urban cu acces si capacitate de a se promova? Cum va propuneti dumneavoastra sa mobilizati acea comunitate in care operati daca le puneti la dispozitie o singura metoda de implicare pentru care ei nu au uneltele necesare? Si va asigur eu ca acolo dorinta de implicare exista enorm de mult. Printre cei mai dedicati dascali i-am intalnit acolo, si printre cele mai sarace zone. Da, in continuare se merge pe jos 2 km pana la scoala care se incalzeste cu lemne.

  Sansele nu sunt egale nici de participare, nici de succes. Initiativa insa este una laudabila – granturi pentru ONG-uri in conditiile in care nu sunt prea multe si dorinta de a rezolva probleme locale. Insa mi-ar placea enorm de mult (si cred ca nu sunt singura) sa plecati urechea la cei care va vin in intampinare cu sfaturi, la cei care lucreaza acolo unde va doriti sa ajungeti cu acest program. Si cand plecati urechea, nu o faceti doar ca sa acordati un raspuns dragut, raspuns care de fapt sa spuna „da, am citit, dar tot noi avem dreptate”. Luati cuvintele, ascultati-le, ganditi-le, ganditi implicarile pe care observatiile si sugestiile le au, puneti-va o data intrebarea „oare au dreptate?”. Puneti-ne si noua intrebari, daca doriti sa stiti mai multe! Dar faceti-o, cum se spune….”de-adevaratelea”, nu doar ca sa aveti replica.

  Eu va multumesc inca o data ca acordati timp si cititi tot ceea ce primiti de la toata lumea si sper ca tot feedbackul pe care il aveti sa conteze. Si nu doar in scop informativ. Pentru ca in urma unei discutii interne, nici noi nu suntem convinsi ca are rost sa participam. Am mai participat la concursuri in baza de vot, am primit voturi, insa am fost departe de a avea suficiente pentru un succes, departe de a ne apropia de „mai marii” din domeniu, cei cu mii de fani in online si capacitate de a mobiliza alte mii. Noi suntem mai „cuminti”, avem „fani” in rural. Facem noi educatia mai buna, dar zau ca niste lectii nu sunt suficient de „trendy” in cazul unui astfel de concurs.

 • anascoala spune:

  Am trimis scrisoarea de intentie. Se primeste confirmare de primire?

 • ghibu spune:

  Buna ziua. Am dori sa stim unde gasim scrisorile de intentie selectate de la proiectul de granturi ?

 • cerc spune:

  buna ziua!se pot acorda cateva clarificari legate de buget?nu suntem siguri ca am facut repartitia corecta pe tipuri de cheltuieli:RU,RLogistice,Costuri directe-ne puteti directiona spre o referinta? deasemeni in tabelul bugetului este coloana cost unitar-formula se refera la o medie?ultima intrebare:la categoriile de cheltuieli trebuie sa detailam acum? -pentru ca in tabel se cer detalii doar la alte costuri.va multumim frumos!Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *