Sanatate Social

Start pentru proiectul ‘Servicii pentru familiile care sufera de autism’

Proiectul “Servicii pentru familiile care sufera de autism” propus de Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) a demarat saptamana aceasta, multumita grantului castigat in cadrul concursului organizat de Raiffeisen Comunitati.

Prin intermediul proiectului, copiii cu autism si parintii acestora vor beneficia de o serie de servicii gratuite oferite de AITA. In fiecare miercuri, parintii vor avea un moment de respiro in care isi pot aduce copiii la centru timp de 4 ore seara, de la ora 16:00. In timp ce parintii se relaxeaza si isi aduna resurse pentru sine, copiii cu autism prescolari beneficiaza de un grup de socializare cu terapeuti AITA. De asemenea, o data pe luna, parintii vor participa la un grup de intalnire si dezvoltare personala.

Miercurea aceasta a avut loc primul grup de socializare/moment de respiro. Cei 6 copii participanti la grup au indeplinit activitati variate precum: pictura, dans, gimnastica, lucru manual, ascultarea unei povesti. Ei au fost incurajati sa interactioneze si sa comunice, au zambit mult si au fost foarte activi si interesati de activitati.

Parintii au fost la randul lor foarte incantati, multi dintre ei si-au facut planuri speciale in acest timp pe care l-au castigat, si de care nu au avut ocazia sa se bucure pana acum.

Parintii copiilor cu autism au o responsabilitate foarte mare, lucreaza zilnic cu copilul pentru a sprijini rezultatele terapiei si gasesc cu greu o persoana cu care sa lase copilul. Pe langa starile negative ce decurg din aflarea diagnosticului, lipsa de timp pentru sine contribuie la starea de stres si de tensiune. De aceea, proiectul “Servicii pentru familiile care sufera de autism” vine in intampinarea nevoilor parintilor, oferindu-le acest timp pentru ei si suport in gasirea propriilor resurse.

Cu sprijinul Raiffeisen, AITA isi poate atinge unul din obiectivele majore, acela de a creste calitatea vietii copiilor cu autism si familiilor lor.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *