Educaţie Mediu Program de granturi Sanatate Social

99 de proiecte din 36 de localitati asteapta votul vostru!

Pe 17 august a inceput cea de-a doua etapa a Programului de Granturi Raiffeisen Comunitati 2015, etapa de jurizare/votare

Dupa verificarea eligibilitatii celor 134 de proiecte inscrise pana la 1 august in aceasta editie a Programului de Granturi Raiffeisen Comunitati, au fost respinse 26%. In cea de-a doua etapa s-au calificat 99 de proiecte, 74% din cele inscrise.

Cele 99 de proiecte sunt supuse votului public incepand de astazi pana pe 11 septembrie ora 17.00/

Votati proiectele preferate si puteti ajuta comunitatea! Mai multe detalii despre procesul de votare puteti gasi in pagina Program de granturi.

Proiectele finaliste vin din 36 de localitati – Aiud, Alba Iulia, Arad, Pitesti, Bacau, Onesti, Marghita, Oradea, Botosani, Brasov, Bucuresti, Nehoiu, Calarasi, Cluj-Napoca, Constanta, Targoviste, Galati, Targu Jiu, Miercurea Ciuc, Toplita, Orastie, Petrosani, Slobozia, Iasi, Otopeni, Voluntari, Baia Mare, Reghin, Targu Mures, Ploiesti, Zalau, Agnita, Sibiu, Radauti, Timisoara, Ramnicu Valcea si Focsani – si aproape jumatate dintre ele (41%) sunt din Bucuresti.distributia pe domenii

 

 

Distributia proiectelor pe domenii arata astfel: 57 % pe servicii sociale, 14% servicii de sanatate, 14% educatie financiara si 15% ecologie urbana.

 

Cum putem vota un proiect?

Pana pe 11 septembrie 2015, orele 17:00, puteti vota un singur proiect, o singură data, astfel:

 • Accesati raiffeisencomunitati.ro si intrati in pagina Program de granturi
 • Daca nu aveti cont de utilizator pe platforma, dati click pe „Creeaza-ti un cont” pentru a va inregistra;
 • Dupa autentificare cu user si parola, se va deschide o pagina cu proiectele supuse votului;
 • Puteti vedea si harta proiectelor, grupate pe judete (prin click pe un judet, se deschide lista proiectelor din acel judet);
 • Pentru a vota, apasati butonul „Voteaza” din dreptul proiectului preferat;
 • Pentru a vedea detaliile unui proiect, dati click pe titlul proiectului;
 • Puteti vota un singur proiect, iar votul, odata inregistrat, nu se mai poate anula de catre utilizator.

Rezultatul voturilor se actualizeaza automat, in timp real, si poate fi urmarit pe raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi/.

ATENŢIE!

 • Este interzisa votarea de pe conturi create cu adrese de e-mail temporare. Raiffeisen Bank S.A. isi rezerva dreptul de a anula si sterge voturile acordate unui proiect si inregistrate cu conturi create de pe adrese de e-mail temporare, fara a anunta in prealabil deponentul proiectului respectiv.
 • Este interzisa votarea de mai mult de 10 ori de pe acelasi IP. Exceptie fac companiile/institutiile care, pentru a fi exceptate de la aceasta regula, trebuie sa trimita o adeverinta semnata si stampilata catre comunitati@raiffeisen.ro, care sa contina numele companiei, numarul de IP, numarul maxim de persoane care ar putea vota si argumentarea solicitarii de exceptare.
 • Raiffeisen Bank S.A. isi rezerva dreptul de a valida sau anula voturile inregistrate online, in urma intreprinderii unor verificari cu privire la modul in care au fost votate proiectele.
 • Raiffeisen Bank S.A. isi rezerva dreptul de a penaliza prin anularea voturilor sau chiar excluderea din competitie a oricarui proiect ale carui voturi au fost acordate prin tentativa de frauda de orice tip – votarea din conturi create de pe adrese de e-mail temporare (vezi in paragraful anterior exemple de domenii), votarea de pe mai multe conturi create de acelasi utilizator, votarea prin diferite software-uri sau orice alt tip de frauda depistat de catre Raiffeisen Bank S.A., in urma intreprinderii unei investigatii cu privire la voturile unui proiect aflat in concurs.

In paralel cu procesul de votare, 64 de voluntari Raiffeisen vor evalua proiectele ajunse in etapa finala din acest an. Nota juriului si numarul de voturi primite de fiecare proiect vor avea o pondere egala in media finala (50%-50%).

A cincea editie a Programului de Granturi Raiffeisen Comunitati a inceput pe 1 iulie 2015 si se va incheia pe 11 septembrie 2015. Lista proiectelor castigatoare va fi anuntata pana la data de 16 septembrie 2015, dupa verificarea si validarea de catre Raiffeisen Bank S.A. a voturilor inregistrate.

Programului de Granturi Raiffeisen Comunitati 2015 are un buget total de 100.000 euro pentru cele mai bune 10 proiecte, cu impact în comunitate, care vor primi fiecare cate o finantare de 10.000 euro.

Programul de Granturi Raiffeisen Comunitati este primul program de finantare online a proiectelor de responsabilitate socială de pe piata bancara din Romania, scopul principal fiind sa sprijine organizatiile care doresc sa dezvolte si sa implementeze programe in beneficiul comunitatilor unde Raiffeisen Bank isi desfasoara activitatea.

Pentru informatii suplimentare: raiffeisen.comunitati@raiffeisen.ro

19 Comentarii

 • Buna ziua,
  suntem un ONG din Fagaras, si am depus un proiect pentru achizitia unor biciclete in orasul nostru, fondurile rezultate din inchirierea lor urmand sa revina unei fundatii care se ocupa cu ingrijirea copiilor cu dizabilitati, finalitatea fiind insa si promovarea ideii de miscare, sanatate, si agrement in randul tinerilor si nu numai, deasemenea promovarea turistica.
  Proiectul ”Miscare, Sanatate, Viata la Fagaras”, a fost respins…..din pacate…
  Se poate sa ne spuneti si noua care au fost criteriile de selectie?
  Multumesc anticipat.

  • Raiffeisen Comunităţi spune:

   Draga Alexandru, proiectul vostru a fost respins pentru ca in bugetul proiectului nu era mentionata si contributia proprie, care trebuia sa fie cel putin 20% din valoarea proiectului. conform regulamentului.

  • Raiffeisen Comunităţi spune:

   Proiectul a fost incadrat gresit la catagoria servicii sociale si de sanatate, desi apartine categoriei ecologie urbana.
   Dar a fost respins pentru ca nu exista contributie proprie in buget (care, conform regulamentului, trebuia sa fie de cel putin 20%.)
   Felicitari pentru initiativa, oricum, si va asteptam anul viitor cu un proiect mai bun.

 • […] Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca am aplicat la programul de granturi al Raiffeisen Comunități. Programul este la a cincea ediție, a început pe 1 iulie 2015 și se va încheia pe 11 […]

 • […] de proiecte in Raiffeisen s-au calificat in etapa a 2-a a competitiei, care tine aproape o luna, apoi se-anunta cele 10 proiecte castigatoare. Programul de sponsorizare […]

 • […] de proiecte s-au calificat in etapa a 2-a a competitiei, care tine aproape o luna, apoi se-anunta cele 10 proiecte castigatoare. Programul de sponsorizare […]

 • Ok Sper să fie de mare folos.

 • ok Succes! Îmi place inițiativa!

 • […] câteva zile mă tot uit la proiectele înscrise în Programului de Granturi Raiffeisen Comunitati 2015. Și le studiez pe fiecare în parte. Și, cu fiecare proiect pe care îl citesc, mă afund în […]

 • Cristina spune:

  Buna ziua,
  Din data de 19 august au fost depuse adeverinte pentru a fi acceptata votarea pentru mai mult de 10 persoane de pe un IP unic. Numele companiei este April. Nici pana azi nu am primit raspuns, iar votul este blocat. Deci? Ce ar mai trebui sa facem?

  • Raiffeisen Comunităţi spune:

   V-am raspuns si pe email: IPul mentionat in cerere este whitelistat inca de cand ne-ati trimis adeverinta, dar nu a fost inregistrat nici macar un vot de pe acel IP. Va rog ca, cineva de la respectiva firma, care incerca sa voteze la serviciu si nu poate, sa acceseze aceasta pagina de internet: http://whatismyipaddress.com/ si sa ne transmita IPul listat acolo. Multumim

 • Cristi spune:

  Si pentru Spitalul de Nefrolgie Carol Davila Bucuresti am depus cerere si adeverinta semnata din data de 19 august. Nu am primit raspuns nici in ziua de azi (fie el pozitiv sau negativ). Asta e, pentru noi se va incheia votul si cu „ajutorul” Raiffeisen.

  • Raiffeisen Comunităţi spune:

   IP-ul dumneavoastra a fost whitelistat inca de-atunci. Nu v-am raspuns pentru ca nu a fost nici o problema pe care s-o discutam cu dumneavoastra, la prima incercare de votare v-ati fi dat seama ca cererea a fost rezolvata

   • Cristi spune:

    Azi, 01 septembrie, adresa de IP a Spitalului nu functioneaza pentru mai mult de 10 voturi.
    V-am retrimis mail, am verificat (de n ori) adresa, este corect mentionata in adeverinta, si tot nu functioneaza.

   • Cristi spune:

    Adresa de IP Spital este 94.177.39.250 (asa e mentionata in adeverinta, asa figureaza si pe what is my IP)

    • Raiffeisen Comunităţi spune:

     De pe IPul mentionat 94.177.39.250 au votat 15 persoane, ca dovada ca acest IP a fost deblocat.
     Am whitelistat, in acest moment, toata clasa de adrese de IP in cazul in care folosesc ceva subclase. Daca tot nu reusiti sa votati, trimiteti-ne un nr de telefon pe adresa raiffeisen.comunitati@raiffeisen.ro sa discutam, sa vedem despre ce este vorba.

 • […] Raiffeisen Comunitati 2015, cu o zi inainte de incheierea votului public: […]

 • ARTEMIS spune:

  buna!… nu ni se pare NORMAL sa elimini un proiect ,LA FINALUL COMPETITIEI!…daca existau dubii,VOTURILE FRAUDULOASE TREBUIAU RETRASE!… eu,ca si competitor,NU POT SUPRAVEGHEA MODUl in care sute de oameni imi voteaza proiectul…e posibil ca unii dintre ei,din necunoastrea regulamentului,din exces de zel,sa fi votat de 11 ori de peacelasi IP!…ASTA INSEAMNA CA A FOST CANALIZAT SA FACA ASTA?…ASTA INSEAMNA CA PROIECTUL TREBUIE SANCTIONAT CU ELIMINARE?…si daca un alt competitor VOTEAZA INTENTIONAT FRAUDULOS PT A SCOATE DIN CURSA ALT PROIECT? asteptam o POZITIE din partea dvs…multumim!

  • Raiffeisen Comunităţi spune:

   Nu a fost eliminat nici un proiect din cauza fraudarii voturilor sau a suspiciunii de frauda. A existat o incercare dar acele voturi au fost anulate, nu au dus la eliminarea proiectului. La ce proiect va referiti?Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *