Invitatul lunii

Începutul unei frumoase prietenii

Asociaţia OvidiuRo beneficiază de sprijinul Raiffeisen Bank de 7 ani, însă în ultimul timp parteneriatul nostru a devenit şi mai puternic, ancorat în realitatea comunităţii. Anul acesta, împreună vom face posibil ca peste 260 de copii extrem de săraci, din judeţul Braşov, să beneficieze de educaţie timpurie prin programul Fiecare Copil în Grădiniţă”. Folosind faimoasa replică a lui Claude Rains din filmul „Casablanca”, vă spun că „acesta este începutul unei frumoase prietenii”.

Şi iată-ne porniţi la drum luni, 20 ianuarie, ora 6 dimineaţa, când cinci reprezentanţi somnoroşi ai asociaţiei noastre s-au îmbarcat într-o călătorie ce avea destinaţia finală Centrul Operaţional din Braşov al Raiffeisen Bank. Misiunea noastră: prezentarea programului „Fiecare Copil în Grădiniţă” şi recrutarea voluntarilor pentru proiectul OvidiuRo – Raiffeisen. Nu ştiam la ce să ne aşteptăm sau căţi oameni vor dori să afle mai multe despre program. Primul lucru pe care l-am remarcat cănd am intrat în clădirea de birouri au fost fotografiile cu membrii echipei. Mi-am amintit atunci cum numele copiilor, din grădiniţele cu care lucrăm, sunt afişate în faţa clasei. La începutul următorului an şcolar, datorită Raiffeisen, profesorii vor putea adăuga fotografii în dreptul numelor elevilor şi vor putea nota prezenţa lor în timp real. Toate acestea, cu ajutorul tabletei special create pentru copii: Tabby Evolio.

Sunt peste 90 de copii extrem de săraci în satul Budila şi de două ori mai mulţi în comuna Tărlungeni şi satul Zizin, care beneficiază de programul „Fiecare Copil în Grădiniţă”. Locuiesc în case dărăpănate, fără apă curentă şi de multe ori trebuie să împartă camera cu alţi 6-7 membri ai familiei. Părinţii lor au terminat, în medie, patru clase. Scopul nostru este ca aceşti copii să devină absolvenţi de liceu!

Anul trecut am răspuns apelului Primăriei din Budila, care ne scria: „Avem în comunitate câteva cazuri chiar disperate, pot sa spun. Copii care, pur şi simplu, nu au cu ce să se îmbrace ca să poată merge la şcoală. Avem, de asemenea, copii care nu merg la şcoală de zile întregi din pricina foamei.” 

Acum lucrăm împreună cu autorităţile locale pentru a le oferi copiilor haine de iarnă şi o gustare, iar familiilor tichete sociale, cu condiţia să îi aducă pe copii la grădiniţă în fiecare zi. Sperăm că vă veţi implica şi voi, devenind parte din soluţia de care e nevoie în Budila. În martie, veţi avea şansa să vizitati comunitatea, unde veţi cunoaşte copiii şi părinţii din proiect.

Mai multe detalii găsiţi pe www.ovid.ro şi pe pagina de Facebook “Asociaţia OvidiuRo”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *