ro / en     hartă site    
acasăprofilul organizațieiangajațipiațamediusocietatedownloads
Structură ierarhică și gen
Compensații și beneficii
Managementul performanței
Sănătate și siguranță la locul de muncă

Echipa noastră în 2013

Recrutări şi retenţie angajaţi


Structură ierarhică și gen

Structură ierarhică și gen

Nr. femei poziții Board-131
Nr. femei poziții Board-280
Nr. femei în alte poziții manageriale609

Salariul mediu al femeilor, ca % din salariul mediu al bărbaților

Funcție%
Staff72%
Middle Management84%
Top Management101%

Contract de angajare, normă de lucru

Contract pe perioadă nedeterminatăContract pe perioadă determinatăNormă întreagăJumătate de normă
 6.471 513 5.167 17

Număr de angajați noi și număr de angajați care au încetat contractul de muncă, după gen și regiune


Gen Angajări noi % Plecări %
București Femei 163 3.1% 369 7.1%
Bărbați 75 1.4% 156 3.0%
Rețea Femei 305 5.9% 296 5.7%
Bărbați 87 1.7% 102 2.0%
Politica băncii este de a angaja persoane care provin din comunitățile locale în care organizația își desfășoară activitatea, astfel încât atât compania cât și comunitatea să beneficieze de experiența locală. 

Numărul plecărilor, în  funcţie de vârstă și gen

Plecări ale angajaţilor cu vârste curprinse între 20-29  30-39 40-49 50-59 >60
Femei 271 232 86 70 6
Bărbați 107 114 24 9 4
Angajaţii Raiffeisen Bank care decid să părăsească organizaţia respectă preavizul specificat de Codul Muncii, respectiv de 20 de zile. Pentru cazurile de concedieri, organizaţia oferă un preaviz de 20 de zile lucrătoare, posibilitatea de relocare în cadrul organizaţiei pe posturile vacante existente, în funcţie de pregătire, și salarii compensatorii, în funcţie de vechimea în companie.
sus

Compensații și beneficii

Banca oferă angajaţilor pachete de beneficii ce includ: asigurare în caz de accidente și îmbolnăviri (conţin acoperiri pentru o gamă largă de riscuri, inclusiv indemnizaţii pentru afecţiuni grave), cotizaţie din partea băncii pentru pensie privată facultativă, abonament la un centru medical privat, acces la o serie de produse de creditare în condiţii preferenţiale (numai pentru angajaţii cu normă întreagă), tichete de masă, între 23-25 de zile de concediu (faţă de cele 21 prevăzute prin lege), telefon de serviciu, mașină de serviciu pentru funcţiile manageriale, sistem de recompensare anuală în urma evaluării performanţelor, oferte speciale în magazine sau la diferite companii și alte beneficii prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă.  Aceste beneficii nu depind de tipul de contract de munca (perioadă nedeterminată sau temporar, normă întreagă sau redusă).
Negocierile purtate de sindicatul angajaţilor Raiffeisen Bank se reflectă asupra tuturor angajaţilor, chiar dacă ei nu sunt membri de sindicat. Înștiinţările privind schimbările operaţionale semnificative sunt făcute cu 4 săptămâni înainte de data aplicării lor.

Valoarea pachetului de beneficii ca % din salariu1

Poziție %
Staff 8.0%
Middle Management 4.0%
Top Management 1.5%

 Media revenirilor din concediu de maternitate este de 92%, în timp ce restul de 8% aleg să încheie relația cu banca. Durata medie a concediului de maternitate este de 1 an, în special datorită legislației în vigoare.
sus

Managementul performanței

Anual, toţi angajaţii sunt evaluaţi din punct de vedere al performanţei și al dezvoltării carierei.
Raiffeisen Bank își remunerează angajaţii cu cel puțin 70% în plus faţă de salariul minim pe economie.
Activitatea de instruire în anul 2013 s-a fundamentat pe strategia Raiffeisen Bank
România de a crea valoare pentru clienți prin calitatea serviciilor oferite. În acest sens, programele formatoare au avut în vedere aprofundarea competențelor profesionale atât la nivel tehnic, cât și la nivel comportamental.
 Un număr record de 40 de programe noi concepute special pentru personalul băncii au fost oferite angajaților, acoperind o paletă foarte diversă de nevoi de instruire. De la cursuri de MSOffice, la module dedicate unor competențe comportamentale, la programe integrate și complexe de tip “școală” și “academie”, în total fiind incluși în programele de training din 2013 peste 4.500 de angajați.

“Lead to Leadership”

a fost lansat în 2012 și se adresează tuturor nivelurilor de conducere din bancă. Ediția 2013 a fost inaugurată în luna octombrie.

Academia de Vânzări Corporate “For the Long Run”

a fost completată de module specifice de analiză financiară, vânzare și negociere “pro-customer” pentru segmentul IMM.

“Academia Altfel”

este o serie atipică de întâlniri de învățare, la care managerii înscriși au participat la evenimente singulare, cuprinzând experiențe inedite care să le consolideze competențele de management al oamenilor și de leadership.

“Raiffeisen School”

a fost continuat și în 2013, un număr de 570 de noi angajați parcurgând diversele module de pregătire profesională ale acestuia. Totodată, angajații existenți din rețea au participat la module dedicate de dezvoltare a abilităților profesionale specifice fiecărei poziții, încheiate prin sesiuni de evaluări și “follow-up” atât la sală, cât și în mediu virtual.

Am implementat ateliere de lucru care să susțină ideea lucrului în echipă în cadrul
diviziilor organizației. Programele complexe, experiențiale, care să susțină și să
consolideze spiritul de echipă au provocat creativitatea și disponibilitatea angajaților de a depăși rutina și de a se adapta schimbărilor din mediul profesional.

Proiectul “RStyle – Traieste echilibrat”

este o inițiativă de mare anvergură a anului 2013. Este o premieră pe piața bancară și vizează echilibrul vieții profesionale a angajaților cu viața lor personală. Stilul de viață al angaților a constituit tema principală a unui studiu intern care a suscitat un mare interes în rândul acestora. RStyle a prins viață în luna iunie și a fost lansat extern printr-un eveniment de tip “flashmob” într-un spațiu public din București, la care au participat peste 100 de angajați.

Programul abordează trei piloni principali:
* sănătatea fizică
* echilibrul emoțional și
*sănătatea relațiilor
Este astfel conceput, încât să ajungă în toate colțurile țării. În urma lansării acestei inițiative au fost organizate aproximativ 50 de evenimente sportive, culturale și de tip conferință, cu peste 1.700 de participări în toate regiunile țării.

Salariul mediu al angajaților juniori, ca procent din salariul minim pe economie

Regiune % din salariul minim 
București152%
Rețea92%
sus

Sănătate și siguranță la locul de muncă

Subiecte de sănătate și siguranță la locul de muncă sunt acoperite în Contractul Colectiv de Muncă.

Număr de zile de concediu medical, pe genuri:

 Femei  Bărbați
Nr. de zile1 de concediu medical  46.296 3.273
Nr. de zile de concediu medical din accidente de muncă  0 0

Niciun caz de boală profesinoală nu a  fost semnalat în 2013.

sus
Connect with us   
contact    politica cookie    raiffeisen ©2014