Banking responsabil

Angajati Raiffeisen by day, voluntari oricand e nevoie

United Way Romania este, pentru multi dintre noi, partenerul Raiffeisen Bank dintotdeauna. De fapt, de mai multi ani deja, angajatii Raiffeisen reprezinta cel mai mare grup de voluntari ai United Way, aproximativ un sfert din numarul total.

United Way incearca sa faca vietile persoanelor dezavantajate mai buna, sustinand proiecte in educatie, sanatate si integrare sociala. Voluntarii Raiffeisen s-au implicat activ, timp de 681 de ore numai in 2010, in procesul de selectie, evaluare si monitorizare a proiectelor care au primit finantare United Way, dar si in organizarea evenimentelor caritabile organizate de fundatie.

„Mi-am inceput activitatea de voluntar pentru United Way in 2006, suspicios fiind fata de modul in care sunt folositi banii obtinuti de organizatii de la United Way. Am participat la analiza si evaluarea scrisorilor de intentie ale organizatiilor care solicitau finantare si am continuat cu vizitele de monitorizare la organizatiile finantate. Fiecare intâlnire cu beneficiarii lasa o urma adânca in sufletul fiecarui voluntar. Am invatat si am crescut alaturi de echipa United Way si de alti voluntari si mai ales mi-am schimbat total impresia despre actiunile sociale de la noi. Chiar exista oameni interesati de binele semenilor aflati in situatii critice. Nu stiu daca m-a impresionat mai mult dorinta de a invinge handicapul fizic al unor copii sau ochii inlacrimati si calzi ai batrânilor carora numai voluntarii le mai deschid usa, oferindu-le câte ceva sa le fie mai bine. Desi activitatea la birou imi ocupa din ce in ce mai mult timp si uneori imi zic <<cu parere de rau, dar acum va fi ultima data când mai particip ca voluntar>>, niciodata nu am facut asta…si cu fiecare vizita ma conving ca putin din timpul meu inseamna mult pentru fericirea altora.”, a spus Gabriel Vladu, unul dintre colegii nostri din Bucuresti.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *