Mediu

Spatii verzi si locuri de joaca pentru copii

Quick fact: conform standardelor europene, un oras trebuie sa aiba 26 de metri patrati de spatiu verde pentru fiecare locuitor. In Romania, media este de 9 metri patrati, iar in unele orase precum Arad, Calarasi, Constanta, Deva, Galati, Ploiesti sau Focsani, aceasta coboara la 5 metri patrati.

Tocmai de aceea am hotarat in 2010 sa cream spatii verzi si de joaca in 5 astfel de orase: Ploiesti, Alexandria, Calarasi, Galati si Focsani. Impreuna cu MaiMultVerde, partenerul nostru, am identificat terenuri virane, cu suprafete de aproximativ 500 de metri patrati, situate in cartiere rezidentiale si le-am transformat in spatii verzi, de relaxare si de joaca.

Echipamentele de joaca si mobilierul urban au fost realizate din plastic reciclat din PET-uri, extrem de rezistent si durabil. In felul acesta, am reusit sa reducem si amprenta de carbon a proiectului, care ar fi fost mult mai mare daca am fi folosit, de exemplu, lemn.

„Ne confruntam cu o scadere drastica a suprafetei spatiilor verzi in România, unele comunitati fiind grav afectate din aceasta cauza, si e foarte important ca orice solutie de transformare a spatiilor virane in spatii verzi sa fie pusa in practica si sprijinita”, a spus Doru Mitarana, director Asociatia MaiMultVerde.

„Pentru ca ne desfasuram activitatea in mediul urban credem ca este de datoria noastra sa facem locul in care traim unul mai curat, mai sanatos. Din acest motiv am ales sa amenajam spatii verzi si de joaca in acele zone de blocuri in care betonul este dominant, iar aerul curat o raritate”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice, Raiffeisen Bank.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *