Social

O meserie, o sansa la un viitor

Din pacate, tinerii din centrele de plasament din Romania se trezesc adesea la 18 ani fara sprijinul sistemului. Pentru ei am creat, impreuna cu Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, programul “O meserie, o sansa la un viitor”.

In editia 2010/2011 a programului, 60 de tineri cu varste cuprinse intre 16 si 21 de ani din Iasi, Braila si Craiova au putut sa aleaga intre a urma cursurile unui liceu si a invata o meserie, precum acelea de ospatar, bucatar, macelar, frizer, coafor sau mecanic auto.

Pe toata durata programului, le-am asigurat tinerilor scolarizarea si i-am ajutat atat cu pregatirea teoretica pentru cursuri, cat si cu materialele necesare – truse de frizerie, uniforme, rechizite etc. Colegii nostri din Raiffeisen Bank s-au implicat direct, ca voluntari, meditandu-i pe tineri la limbi straine, matematica si romana si apoi ajutandu-i sa isi gaseasca un loc de munca.

”M-am inscris voluntar in cadrul proiectului finantat de banca noastra mai mult din curiozitate. Ne-am intalnit sambata, iar impreuna cu alte colege i-am ajutat la matematica si la limba engleza. Pe parcursul intalnirilor tinerii au fost deschisi si dornici sa investe. Cred ca cel mai important este ca acum sunt mai increzatori in ei”, a spus Mihaela Toma, unul dintre voluntarii Raiffeisen Bank din Braila.

„Notele obtinute de tineri la cursuri sunt bune, au o prezenta buna, iar comportamentul lor s-a imbunatatit. Am observat progrese din acest punct de vedere de la o luna la alta”, a declarat Gabriela Curici, Coordonator program, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei.

„Credem ca cel mai mare ajutor pe care il poti da unui tanar este educatia. Prin acest program vrem sa ii ajutam pe tinerii inscrisi sa aiba o meserie si cunostinte teoretice, practice si sociale, cu alte cuvinte sa poata aspira la un viitor mai bun”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice, Raiffeisen Bank.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *