Sport

2 m, 100 kg

Cu sapte ani in urma, cativa baieti inimosi porneau la drum cu o idee. Aceea de a juca nu doar ei baschet, ci de a-l face accesibil oricarui, indiferent de varsta, venituri sau abilitati … macar 4-5 luni pe an. Si-asa se nastea Sport Arena Streetball (SAS), eveniment ajuns azi la a saptea editie: cu doua terenuri pe undeva prin Politehnica si cu foarte mult entuziasm.

As putea sa va vorbesc despre SAS doar in cifre – 7 editii, 5 turnee pe editie, 1116 jucatori inscrisi la aceasta ora pe site-ul www.3la3.ro, 200 de echipe, premii. Dincolo de statistici, Streetball-ul mai inseamna si altceva. Inseamna pasiune, transpiratie si inspiratie, camaraderie, spirit de echipa si (pe bune!!!) multa, multa distractie. Si din aceste motive mi-as dori mai degraba sa va intalnesc de maine pe terenurile din Poli, decat sa va scriu acum din fata unui ecran.

Cum arata un week-end la Streetball? Elevi, studenti si corporatisti care-si ascund probabil cravata in sacul de sport inainte de a intra vinerea pe teren. 🙂 Fete frumoase care arunca la cos ceva de speriat! Amatori si profesionisti, vedete si necunoscuti. Pusti si oameni cu sufletul tanar. 🙂 Baschet si spectacol. Muzica buna. Si in general o atmosfera relaxata, in care toata lumea stie pe toata lumea, glumele sunt intelese numai de cei „avizati”, iar fair-play-ul inseamna ceva mai mult decat niste cuvinte in engleza.

Pentru mine acesta este al treilea an de Streetball. Evident, sunt doar un spectator, pentru ca atat pot. Dar practic cu succes „aruncatul cu privirea”. Uneori chibitez cu miez si cel mai des ii invidiez pe cei care joaca, pentru lucrurile de care sunt in stare. Iar de „scamatoriile” lui Kadour Ziani si ale campionilor europeni de slamdunk nici nu mai vorbesc…

Si chiar daca n-ar exista toate cele de mai sus, tot as gasi un motiv pentru care sa merg la SAS. Pentru ca doar acolo un urias de 2 metri si 100 de kilograme, cu o minge pentru care palma lui e prea mare, poate face din baschet ceva de-a dreptul emotionant. Si chiar gratios! 🙂

Se vede ca mi-a lipsit mult spectacolul de la Sport Arena Streetball… Recuperez de maine, promit!

Carmen, Streetball aficionado 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *