Artă şi cultură

Marcel Iures in rolul lui Ivan Turbinca, la Teatrul Act

Dupa succesele de casa “Flori, Filme, Fete sau Baieti”, “Dumnezeul de a doua zi” si “Acasa la tata”, despre care am povestit anterior, va propunem o serie de piese noi inspirate din povestile lui Ion Creanga.

Astfel ca, astazi, ora 19:00, la Teatrul Act, Marcel Iures il va juca pentru prima data pe Ivan Turbinca, intr-o noua piesa intitulata „Absolut!” in regia lui Alexandru Dabija.

Parteneriatul dintre Raiffeisen Bank si Teatrul ACT se desfasoara sub umbrela  Raiffeisen Art Proiect, initiativa prin care banca promoveaza proiecte valoroase pentru cultura romaneasca.

“Cati dintre noi au mai apucat sa auda in copilarie povesti spuse, nu citite? Povestile s-au sfaramat, s-au facut praf si pulbere, s-au risipit in filme, texte de cintece si telenovele.

Polemic si terapeutic ne incercam puterile cu periculoasa arta a spunerii unei povesti. Si nu una oarecare. E vorba despre o poveste printre personajele careia se afla Dumnezeu, Moartea, Dracul…Oamenii care or sa o asculte isi vor aminti, pentru o vreme, ca se poate vorbi despre lucruri mari si esentiale fara fasoane, cu umor si nepasare.

Dupa rolurile din „Creatorul de teatru”, „Ultima banda a lui Krapp”, „Capra sau cine e Sylvi si „Acasa la tata”, Marcel Iures se intilneste cu Ion Creanga. Pentru multa lume va fi o surpriza. Mai putina lume va spune insa: „Era si timpul!„, a declarat Alexandru Dabija.

Urmatoarele spectacole sunt programate pentru 28 si 29 mai, respectiv 04 si 06 iunie.

Despre Raiffeisen Art Proiect:

In 2003, seria Raiffeisen Art Proiect a debutat cu un spectacol inedit, de tip one-man show, sustinut, in premiera in Romania, de actorul Dan Puric.

In 2005, Raiffeisen Art Proiect a propus publicului o adevarata sarbatoare a artelor, literatura si pictura: o lucrare enciclopedica de istorie literara, semnata Alex Stefanescu – Istoria literaturii contemporane, 1941-2000 – si un album-monografie dedicat pictorului Dan Hatmanu. in 2006, Raiffeisen Art Proiect a ales sa promoveze un proiect complex, o alchimie de muzica si poezie: „Inside Stories – Jazz  Poems”, care ii are ca protagonisti pe compozitorul si pianistul Johnny Raducanu si pe interpreta de jazz Teodora Enache.

Anul 2007 a fost anul dansului. In cadrul Raiffeisen Art Proiect a fost prezentat in premiera in Romania, spectacolul de dans contemporan„OuiBaDa”, al coregrafului Gigi Caciuleanu.

In 2008, a avut loc expozitia itineranta Emil Ciocoiu – Pictor printre stele” in Bucuresti, Cluj Napoca si Craiova.

In 2009 si 2010, Raiffeisen Bank a sustinut punerea in scena a trei piese ale dramaturgului roman Mimi Branescu, la Teatrul ACT. Este vorba despre “Flori, Filme, Fete sau Baieti”, “Dumnezeul de a doua zi” si “Acasa la Tata”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *