Social

Ei sunt micutii de la United Way

Pentru ca orice copil merita sa aiba parte de momente de bucurie si fericire, ne-am decis ca de Ziua Copilului sa readucem zambetul pe buze unor copii defavorizati social pe care-i sprijina United Way cu ajutorul fondurilor colectate de noi si de alte companii sau persoane fizice.

Asadar, pregatiti cu multe cadouri, dulciuri si jucarii, am invitat, in fiecare sediu central al bancii, aproximativ 10-15 copii de la diferite organizatii din Bucuresti: Asociatia Valentina – copii proveniti din familii, in general monoparentale, cu venituri foarte reduse; Fundatia JOYO si Asociatia Sfantul Arhidiacon Stefan – copii aflati la risc de abandon scolar, proveniti din familii foarte sarace sau dezorganizate; Fundatia Internationala pentru Copii, Romania – copii cu deficiente de auz.

Insa surpriza urma sa vina din partea lor, caci, insotiti de voluntari de la Asociatia Culturala pentru Teatru si Origami din Romania (ACTOR), acesti copii minunati ne-au incantat cu un program artistic de zile mari, un spectacol de teatru si umbre, de jocuri culturale si alte activitati interesante (origami, dans, poezii etc.). Momentul origami a fost si unul de socializare si cunoastere, cand toti cei prezenti (deopotriva copii si adulti) au inceput sa contruiasca, impreuna, figurine din hartie, sub indrumarea celor de la ACTOR. La finalul spectacolului, copiii si angajatii bancii s-au cunoscut mai bine, au facut poze si si-au oferit reciproc mici cadouri (copiii daruindu-ne mici obiecte decorative lucrate manual chiar de ei, la organizatii).

Iata si cateva dintre impresiile colegilor prezenti la eveniment:

„Pentru fiecare dintre cei prezenti la aceasta actiune, evenimentul a avut o altfel de insemnatate. Am invatat sa privim altfel tot ceea ce ne inconjoara si sa ne bucuram de lucrurile simple, iar rasetele si bucuria din ochii copiilor reprezinta cea mai buna dovada ca evenimentul a fost unul reusit.” (Aniela Gheorghe)

„Am fost foarte impresionata de naturaletea, inocenta si modestia unor copii care, in ciuda problemelor de auz , au sustinut un spectacol de dans de exceptie, sincronizandu-se aproape perfect!” (Anita Cosma)

Alice

1 comentariuScrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *