Sport

De ce sa alergi un Maraton

Va spuneam zilele trecute ca avem in Raiffeisen cativa colegi mai hotarati, care au inceput sa se antreneze pentru Maratonul International Bucuresti de pe 9 octombrie. Zilele trecute m-am gandit sa ii intreb ce ii motiveaza sa se impinga dincolo de limite si chiar de durere.

Primul care mi-a raspuns este Sorin:

Pentru mine totul a inceput anul trecut cand, impreuna cu alti 3 colegi, am hotarat sa formam o echipa Raiffeisen care sa participe la Maratonul Bucuresti din 2010. Distanta de 10,5 km parea usor de parcurs, mai ales ca sunt o fire sportiva si consideram ca am conditia fizica necesara.
Nimic mai fals: am terminat cursa complet epuizat si am schiopatat aproape doua saptamani dupa eveniment. Am ramas insa cu amintiri placute, am fost fericit sa termin cu succes cea mai lunga alergare din viata mea, mi-a facut placere sa fiu alaturi de atat de multi oameni pasionati si i-am privit cu admiratie pe cei care au alergat cu zambetul pe buze o distanta atat de lunga, in conditiile in care multi erau la varsta la care altii merg la bai termale pentru a fi in stare sa se ridice de pe scaun. Mi-ar fi placut sa fiu ca ei… si m-am hotarat sa le urmez exemplul.

Programul initiat de Raiffeisen s-a potrivit de minune planurilor mele asa ca m-am inscris cu entuziasm. Marian si Gabriel sunt doi antrenori cu multa experienta si sunt convins ca alaturi de ei si respectand programul strict de antrenament vom reusi toti sa ducem la final aceasta incercare.

Va fi dificil, dar victoriile facile nu motiveaza pe nimeni.

PS: Marian (Chiriac) si Gabriel (Solomon), despre care vorbeste Sorin, sunt cei doi traineri ai echipei Raiffeisen Runners, alergatori cu experienta si maratonisti pasionati. 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *