Program de granturi

Mobilizarea Raiffeisen Comunitati, prima saptamana

Mare interes pentru Raiffeisen Comunitati in prima saptamana a programului. Sectiunea „Program de granturi” a blogului a fost vizitata de 4000 de ori, de un total de 3000 de oameni. Primii care au trecut la actiune sunt 15 ONG-isti care ne-au trimis scrisori de intentie. Nu uitati, asteptam scrisorile de intentie, atat din partea ONG-urilor cat si din partea bloggerilor, pana pe 12 august!

Interes inseamna si ca in jurul vestilor legate de programul nostru de granturi s-a starnit dezbaterea. Aici sau pe Facebook, de departe cel mai discutat subiect in aceasta saptamana a fost legat de felul in care vor fi alesi castigatorii. Pentru cei care nu sunt la curent, dupa o triere prealabila a scrisorilor de intentie de catre voluntarii Raiffeisen Bank, proiectele castigatoare vor fi alese de cititori/sustinatori prin voturi pe blog. Unii au spus ca in felul acesta nu vor fi alese cele mai bune proiecte, ci doar cele ale organizatiilor care reusesc sa adune multi votanti. Noi spunem ca valoarea unui proiect nu poate fi stabilita nici pe planseta ONG-ului si nici in birourile unei banci. Ca un proiect e bun, adica aduce beneficii comunitatii, o spune comunitatea insasi. Ei bine, prin Raiffeisen Comunitati vrem sa auzim comunitatea.

Dezbaterea continua. Va stam la dispozitie cu toate explicatiile de care aveti nevoie, daca nu va lamuresc regulamentele sau formularul de incarcare a scrisorii de intentie. Bafta!

 

 

15 Comentarii

 • otiliamatner spune:

  Buna seara!
  Am trimis scrisoarea de intentie, dar cred ca am gresit ceva (la nume am trecut numele meu, nu al organizatiei, adica al scolii).
  Ce pot face?
  Cum pot vizualiza scrisoarea?
  O mai scriu o data?
  Multumesc.

  • Dragos Rusu spune:

   Neata Otilia!

   Scrisoarea de intentie depusa nu poate fi vizualizata.

   Nu este o problema faptul ca ai trecut numele tau, insa daca proiectul tau va merge in etapa a doua, la depunerea proiectului detaliat va trebui sa mentionezi mai multe date despre organizatia prin care aplici, in cazul de fata scoala.

   Multumim

 • florin brincus spune:

  Am trimis scrisoarea de intentie din partea Spitalului Jud. Tg-Jiu. Problema a fost la alegerea organizatiei. Avea doar 2 optiuni: ONG si Blogger. Eu am ales ONG desi depun din partea Spitalului. Nu stiu daca este vreo problema sau nu.
  Ma puteti ajuta cu un raspuns?

 • dana.ticle spune:

  Buna ziua!
  As dori sa va intreb daca se pot depune 2 proiecte din partea a 2 organizatii care au acelasi sediu. In mod concret, dorim sa inscriem doua proiecte pe educatie, unul din partea scolii si altul din partea ong-ului care reprezinta asociatia de parinti a scolii. Mentionez ca sunt doua proiecte cu teme diferite, cu obiective si bugete diferite.
  Multumesc!

 • ghibu angela spune:

  Legat de acest proiect, va rog sa-mi spuneti daca trebuie atasat bugetul defalcat sau totalul bugetului necesar derularii priectului si toate celelalte documente cerute in criteriile de eligibilitate

  • Raiffeisen Comunitati spune:

   Buna Angela!

   Pentru etapa 1 (depunerea scrisorii de intentie) trebuie sa completezi ultimul camp „Buget detaliat”, doar cu cateva aspecte: ce sume sunt alocate pe diferite tipuri de cheltuieli/cantitatea: resurse umane, logistică, echipamente etc., care sunt cheltuielile pentru care se cere finanţare, suma alocată din contribuţie proprie, suma alocată de alţi finanţatori (RON) şi care sunt aceştia.

   Daca proiectul tau ajunge in etapa a doua (atunci cand il vei depune detaliat), va trebui sa atasezi mai multe detalii. Pentru moment, doar completeaza ultimul camp – Buget detaliat.

   Multumim

 • ghibu angela spune:

  va multumim pentru raspuns, dar va rugam sa ne ajutati in decarcarea formularului
  multumim

 • Cristiana spune:

  Buna ziua.
  Cate proiecte vor ramane pe lista scurta?
  Toate scrisorile care indeplinesc criteriile de eligiblitate merg mai departe?
  Multumesc

  • Raiffeisen Comunitati spune:

   Buna ziua! Totul depinde de cate scrisori de intentie sunt depuse pana pe 12 august. Scrisorile care indeplinesc criteriile de eligibilitate si sunt selectate in urma procesului de evaluare de catre comisia interna merg mai departe, in etapa a doua.

 • Raiffeisen Comunitati spune:

  Formularul de depunere a scrisorilor de intentie se completeaza online aici – https://raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi/ (trebuie sa va inregistrati si sa va logati ulterior).

 • Cristiana spune:

  Buna ziua. Va multumesc pentru raspuns, insa ma tem ca nu am inteles. Dati-mi voie sa reformulez ca sa ma lamuresc.

  Daca spre exemplu primiti 100 de scrisori de intentie in total, dintre care sa presupunem ca 70 indeplinesc toate conditiile de eligiblitate si ajung mai departe la angajatii dumneavoastra, ce inseamna acest lucru? 70 sunt pe lista scurta? Sau mai are loc si ceea ce numiti ‘selectie interna’?

  Daca mai are loc si acea selectie interna, are loc in baza celor 11 criterii de la punctul 5 din regulament? Daca nu, atunci cum se face? Daca da, cum se calculeaza punctajul unei scrisori in baza acelor criterii? Banuiesc ca fiecare criteriu are o pondere in decizia finala. Cam care ar fi aceste ponderi? Ajuta sa se stie ce sa se puncteze si sa se sublinieze in scrisoare. Daca nu exista ponderi prestabilite, se lasa la interpretarea si latitudinea fiecarei persoane care se va uita pe scrisoare?

  Multumesc.

 • Fundatia Sfantul Sava Buzau spune:

  Buna ziua,

  As vrea sa va adresez o intrebare legata de scrisoarea de intentie. Se specifica ca aceasta trebuie sa aiba maxim 500 de cuvinte. Cele 500 de cuvinte includ si titlul proiectului, numele candidatului, precum si celelalte campuri: identificarea problemei, scopul, grup tinta, etc.? De asemenea, si bugetul este inclus in aceste 500 de cuvinte?

  Va multumesc!
  Ionut Vuta

  • Raiffeisen Comunitati spune:

   Buna ziua,

   Scrisoarea de intentie se completeaza online, dupa ce v-ati facut cont si v-ati logat. In cadrul formularului de depunere a scrisorii de intentie exista mai multe campuri care trebuie completate, unele din ele limitate la un anumit numar de caractere.

   In momentul in care depasiti numarul de caractere, veti fi atentionat.

   Multumim!Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *