Program de granturi

Raiffeisen Comunitati pe Hotnews (VIDEO)

„Programul vostru de granturi a facut buzz in piata”, imi spunea un amic zilele trecute. „Toata lumea vorbeste, multi vor sa afle mai multe.” Zis si facut. Toate explicatiile sunt aici, pe blog. Raspundem tuturor intrebarilor (si aici si pe Facebook), iar Corina Vasile a fost la Hotnews.ro, intr-un interviu despre care va spuneam si aici.

Iata cateva dintre raspunsurile pe care le-a oferit Corina celor care au vrut sa stie mai multe despre Raiffeisen Comunitati:

„Programul este o invitatie la mobilizare pentru ONG-urile si comunitatile locale. Oamenii locului stiu cel mai bine ce probleme concrete au, pe cine se pot baza dintre concetateni, ce pot face ei insisi, dar poate nu au fonduri sau au prea putine. In aceste situatii este foarte bun un program cum este Raiffeisen Comunitati.”

„Cred ca responsabilitatea sociala a trecut dincolo de mediul corporatist. Companiile pot da un exemplu, pot crea si/sau finanta programe comunitare cum este si Raiffeisen Comunitati, pot sa-si incurajeze angajatii sa fie voluntari in astfel de proiecte, dar sunt multe, foarte multe probleme comunitare care pot fi rezolvate de cateva persoane hotarate, care sa-i mobilizeze pe altii.”

„Este important ca ONG-ul sa aiba experienta in derularea unor proiecte in domeniul pentru care aplica. Este vorba nu numai despre experienta profesionala a voluntarilor sau angajatilor ONG-ului, ci si de capacitatea dovedita a organizatiei.”

„Noi ne propunem pe de o parte sa dam un exemplu, sa mobilizam oamenii sa se implice. In exemplul dvs, sa zicem ca un proiect isi propune ca 100 de elevi sa invete ce efecte are aruncatul hartiilor pe strada, daca la sfarsit, ei au aceste cunostinte si impartasesc altor 100 sau 1.000 ceea ce au invatat, scopul proiectului a fost atins. Practic un numar de cetateni si-au „schimbat mentalitatea” in privinta aruncatului cu hartii pe strada.”

„Asteptarile noastre de la proiectele finantate prin programul Raiffeisen Comunitati sunt pe de o parte descrise in criteriile de eligibilitate. Pe de alta parte, ne asteptam sa fie coerente, sa rezolve o problema concreta, sa aiba obiective realiste si rezultate masurabile. Si sa se bazeze mai putin pe bani si mai mult pe contributia personala a membrilor comunitatii.”

„Din experienta noastra, multe proiecte locale extrem de concrete si cu rezultate foarte bune necesita mai putin decat acest plafon (n.r. 22.000 ron) . Am mai spus, cea mai folositoare resursa este ce stiu sa faca si ce vor sa faca oamenii, apoi capacitatea de a-i mobiliza.”

2 Comentarii

 • Cojocaru Lucia spune:

  Buna ziua,
  sunt coordonatorul zonal al Centrului de Voluntariat ViitorPlus Calarasi.M-ar interesa sa aplic pentru un proiect preluat de la Asociatatia ViitorPlus ( asociatia ,,mama”) pe care am dori sa il desfasuram si in Calarasi…mentionez ca sediul Asociatiei se afla in Bucuresti acolo unde se desfasoara majoritatea proiectelor ViitorPlus.
  Project managerul unui proiect al Asociatie poate aplica pentru un alt proiect in Bucuresti,iar Centru de Voluntariat Calarasi pentru un alt proiect in Calarasi, avand in vedere ca suntem comunitati diferite, avem grupuri tinta diferite si proiecte diferite, doar reprezentantul legal este acelasi?

  Va multumesc anticipat ,

  Cu stima,
  Lucia Cojocaru

  • Raiffeisen Comunitati spune:

   Buna ziua,

   Conform punctului 6 din regulament (criterii de eligibilitate legate de aplicant) – O organizatie poate aplica pentru finantarea unui singur proiect (in cazul in care depune mai multe proiecte, va fi evaluat doar primul depus, restul vor fi respinse fara evaluare).

   Deci in cazul de fata, fiind vorba despre aceeasi organizatie, nu se poate.Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *