Program de granturi

Ei sunt voluntarii din comisia de evaluare

Cei 55 de colegi care va citesc proiectele sunt in mare parte din Bucuresti (27), dar avem si voluntari din Brasov, Bistrita, Constanta, Braila, Iasi, Maramures, Teleorman, Tulcea, Alba, Arad Iulia, Arges, Galati, Timisoara si Ploiesti. Evaluarea se termina vineri, iar luni, 29 august, vom anunta rezultatele.

I-am intrebat pe cativa dintre ei ce inteleg prin voluntariat, cum se simt in postura de evaluatori si mai ales ce cred despre impactul potential in comunitate al proiectelor propuse.

„Postura de voluntar a fost de la bun inceput o provocare, de ani de zile lucrez cu clienti de toate categoriile si fara sa vreau sunt implicata in relatia cu comunitatea in care traiesc. Am considerat ca e bine sa aflu si nevoile altor comunitati. Prin natura job-ului am fost nevoita sa cunosc oamenii si sa le inteleg nevoile. Imi face placere sa identific aceste  nevoi si sa ii ajut sa gaseasca solutii pentru a-si atinge obiectivele. Procesul de evaluare a scrisorilor a fost unul obiectiv si clar, astfel incat sa putem lua decizia corecta. Aceste proiecte satisfac nevoia pentru care au fost emise si, totodata, acordandu-le sustinerea noastra, oamenii vor intelege ca suntem o banca receptiva la nevoile lor, care va veni intotdeauna in sprijinul acelei comunitati din care fac parte si vor stii ca se pot baza pe sprijinul nostru in orice moment” – Ignat Mirela – Liliana, director agentie Raiffeisen Bank, Zimnicea.

„Procesul mi s-a parut foarte interesant si a fost o responsabilitate majora. Sunt atatea persoane care au nevoie de ajutor! Am devenit voluntar din dorinta de a-l ajuta pe celălalt si din dorinţa de a face ca lucrurile din jurul nostru să meargă mai bine. <<Pentru ca, daca asteptam sa traim intr-o lume mai buna, trebuie sa contribuim la crearea ei>> – Mahatma Ghandi. Imi doresc foarte mult ca aceste proiecte sa creasca nivelul de constientizare a problemelor cu care societatea se confrunta si astfel sa-i ajutam pe cei mai putin norocosi.” – Cristina Branescu, marketing & sales analyst, Raiffeisen Asset Management.

„Mi s-a parut challenging, deoarece este un proces de evaluare a unor intentii de a ajuta societatea, cu multe idei foarte bune si de impact. Intotdeauna este bine sa te implici si in alte activitati decat cele curente, de la serviciu. Autodezvoltarea vine si din aceste proiecte in care e bine sa te implici. In plus, putin cu putin se face mult si de aceea cu fiecare dintre noi, implicati in orice proiect de acest gen, se poate face diferenta si produce o schimbare. Toate proiectele au fost interesante si importante, dar unul dintre aceste proiecte m-a ”atins” la suflet si cred ca tema este de importanta majora si de actualitate”, Monica Bianca Ene, coordonator regional credite garantate, Regiunea Transilvania.

„Fiind la prima actiune de acest fel si avand la baza estimarea initiala ca evaluarea unei scrisori de intentii dureaza aproximativ 15 min, procesul mi s-a parut relativ complex. Astfel, scrisorile de intentie au fost evaluate avand la baza criterii obiective referitoare la scopuri, obiective si impactul asupra comunitatii. Motivele pentru care am acceptat sa fiu voluntar pentru evaluarea scrisorilor de intentii au avut la baza dorinta de diversificare a activitatilor in care sunt implicata, faptul ca era ceva nou si mi s-a parut foarte interesanta propunerea de a citi proiectele propuse spre co-finantare. Proiectele sunt structurate logic, iar obiectivele sunt masurabile si realizabile. Desi sunt de dimensiuni reduse si se adreseaza unei anumite categorii de beneficiari (tineri proveniti din medii defavorizate, copii cu dizabilitati, pensionari cu venituri foarte reduse, copii supraponderali etc), consider ca, daca acestea vor fi mediatizate corespunzator, impactul asupra comunitatii ar putea deveni semnificativ”, Liliana Balanean, agentia Cluj.

„Evaluarea a fost o activitate interesanta si provocatoare, care ma aduce in contact cu realitati ale vietii pe care de multe ori le scapam, din pacate, din vedere, desi au un impact si o importanta foarte mare pentru societate. Am acceptat sa particip la acest proiect deoarece imi doresc de mai multa vreme sa ma implic in activitati de voluntariat. Pe de alta parte, salut initiativa Raiffeisen de a ajuta in acest mod la infaptuirea unor proiecte de acest gen si acesta a fost modul meu de a-mi arata entuziasmul. Ca idee generala, cu siguranta multe proiecte vor schimba vieti!”, Mihaela Nicoara, director agentia Grivita.

1 comentariuScrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *