Program de granturi

Ce spun evaluatorii

Luni, 29 august, este ziua cea mare, in care anuntam care dintre scrisorile de intentie au fost acceptate si care respinse.

Pregatiti-va inboxul (dar si sectiunea spam/junk), intrucat fiecare aplicant va primi pe adresa de email cu care a aplicat un mail de informare cu privire la scrisoarea de intentie depusa; indiferent daca a fost aprobata sau respinsa.

Cei care merg mai departe au la dispozitie doua saptamani (de pe 29 august pana pe 9 septembrie) sa isi depuna proiectele detaliate, tot online, prin cadrul unui formular asemanator celui de scrisoare de intentie, dar mai amanuntit.

Intre 9 si 30 septembrie se anunta mobilizarea: proiectele depuse vor putea fi votate de public, aici, pe site.

De la cativa dintre cei mai harnici evaluatori interni am aflat ca o buna parte din proiectele propuse vizeaza cauze sociale asemanatoare, desi vin din regiuni geografice diferite. La o prima vedere, nu avem multe proiecte care sa fi primit o nota sub 2, dar nici foarte multe care sa fi primit peste nota 4, majoritatea proiectelor fiind undeva la mijloc. Destul de putine proiecte propuse au masurat in termeni concreti problema identificata (care este caracterizata prea des cu formule prea generale: „mare”, „grava”, „des intalnita”).

Se pare ca lumea ONG-urilor o reflecta pe aceea a oamenilor: unele au obiective clare pe care stiu cum sa le atinga; altele incearca inca sa isi dea seama ce problema vor sa rezolve. Iar majoritatea ONG-urilor sunt undeva intre aceste doua extreme.

Important este ca fiecare evaluator sau organizatie care acorda finantare sa ofere un feedback constructiv, pe baza caruia aplicantul sa isi poata imbunatati aplicatiile viitoare. Dialogul, schimbul de experienta si de bune practici trebuie in continuare imbunatatite la nivelul sectorului ONG.

Ca o concluzie, multe proiecte par sa fie mai bune decat le-au demonstrat ONG-urile in aplicatii.

14 ComentariiScrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *