Banking responsabil

Primul nostru workshop de CSR

In premiera, Raiffeisen Bank a organizat la Sinaia, in perioada 26-28 august, un workshop de CSR (corporate social responsibility) pentru cei mai implicati angajati in programe de voluntariat sustinute de banca pana in prezent.

Workshop-ul a fost deschis de Corina Vasile (Director, directia Comunicare si Relatii Publice) prin prezentarea programelor comunitare sustinute de banca in 2010-2011, inclusiv rezultatele si impactul acestora in comunitate. Au urmat prezentarile a 4 invitati speciali, sustinatori ai programelor CSR si de voluntariat din Romania: Ana Bulgar (OMV Petrom), Ramona Gotteszman (United Way), Doru Mitrana (MaiMultVerde) si Steven van Groningen (Presedinte Raiffeisen Bank), care a inmanat participantilor cate o diploma in semn de recunoastere pentru munca de voluntariat depusa in folosul comunitatii.

Iata si cateva dintre impresiile celor care au participat la workshop:

„Initiativa colegilor care au organizat workshop-ul este cu adevarat de apreciat. Sunt sustinatoarea unor astfel de actiuni, intrucat sunt cele mai potrivite pentru schimbare de impresii si experienta ca voluntari, in cadrul carora participantii pot sa costruiasca o echipa solida, orientata spre voluntariat si/sau actiuni filantropice prin donatii pentru cauze comunitare.” (Roxana Onicala, Call Center)

 

 

 

„Workshop-ul a insemnat pentru mine constientizarea ca ceea ce am facut din pasiune, ca activitate de voluntariat, chiar are impact. Pe de alta parte, prin activitatile sociale in care m-am implicat in cadrul bancii alaturi de PR, am avut surpriza sa descopar un aspect adiacent jobului care imi confera implinire”. (Anita Cosma, directia IT)

 

 

 


„M-am bucurat foarte mult ca mi-am cunoscut colegii voluntari si, mai mult decat atat, am constatat cu bucurie ca avem foarte multe in comun. Am plecat de la workshop cu impresia ca acum, cunoscandu-ne, suntem mai uniti si ca astfel am putea realiza mai multe pentru comunitate sau poate chiar pentru a-i convinge pe altii, prin impartasirea experientelor si oportunitatilor de voluntariat. ” (Alexandrina Damian, divizia Retail)

 

 

 

„In cadrul workshop-ului, participantii si-au putut clarifica ce proiecte comunitare sustine banca si cum se pot ei implica. De asemenea, odata cu implicarea, angajatii dezvolta o atitudine pozitiva, le creste calitatea muncii, productivitatea, sentimentul de apartenenta la organizatie si ajung sa se identifice cu valorile pe care aceasta le promoveaza.” (Aniela Gheorghe, divizia Risc)

 

 

In perioada 2010-2011, peste 250 angajati Raiffeisen Bank s-au implicat in actiuni de voluntariat sustinute de banca: programe sociale prin Fundatia United Way Romania, programul „O meserie, o sansa la un viitor” – Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, programul financiar „ABCdar Bancar” – Asociatia Junior Achievment Romania si Programul de granturi „Raiffeisen Comunitati” inca in desfasurare. De asemenea, peste 950 de angajati ai bancii au donat in folosul comunitatii pentru programele sociale finantate prin intermediul United Way.

3 ComentariiScrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *