Artă şi cultură Mediu Sport

E ceva de vazut in Cluj?

Fantana celor 4 anotimpuriMai e putin si anuntam lista proiectelor. Noi ne vom fi terminat treaba si va fi randul vostru sa votati proiectele de care credeti ca este cea mai mare nevoie.

Pana atunci insa, ca sa treaca timpul mai usor, voiam sa va intreb ceva: unde este Fantana celor Patru Antotimpuri?

Va dau un indiciu. Este in Romania. Si probabil ca multi dintre voi ati trecut de cateva ori pe langa ea. Cu siguranta eu asa am facut. 🙂 Gata, deja am spus prea mult.

Cum am descoperit-o totusi? Cautam pe orasulpebicicleta.ro locuri faine de vazut in Cluj, caci o sa ajung pe-acolo spre sfarsit de luna. Va fi prima mea vizita in inima Ardealului, asa ca m-om gandit ca daca vreu sa aflu ce-i de vezut in Cluj, amu trebe sa-ntreb pe omenii de acolo. (pentru exprimare am folosit serviciile de consultanta ale prietenului meu ardelean P.)

Care sunt, in opinia clujenilor, cele mai frumoase locuri din orasul lor? La o saptamana de la lansarea Orasului pe Bicicleta, Top 3 recomandari sunt: 1) strada in oglinda; 2) Gradina Botanica si 3) ce poti vedea de pe Feleac. A patra imagine este a Castelului Banffy, recomandat de acelasi P.

Sunt curios daca vor ramane aceleasi pana atunci cand voi ajunge eu in Cluj. Votul e deschis tuturor. 🙂 Ce spuneti, ajutati un biet bucurestean sa profite la maxim de cele doua zile pe care le va petrece in Orasul Comoara?

PS: Stiu ca-i Cluj-Napoca. Dar cine-i spune vreodata asa? 🙂

4 Comentarii

 • ioana spune:

  mai merita vizitat – muzeul satului (daca mergi in we e totusi plin de mirese si fotografi..), malul somesului, pe langa sala sporturilor, fabrica de pensule (unde ai sanse sa prinzi vre-un spectacol de teatru, cursuri de pictura sau dans)

  daca te tin picioarele la pedalat vre-o 30 km merita sa dai o fuga pana la tarnita… lacul nostru de munte.

  enjoy cluuuj

  • 😀 multumesc mult! Voi ajunge in cursul saptamanii, asa ca sper sa evit aglomeratia. Iar fabrica de pensule suna senzational. De cand cu „How it’s made”, de pe Discovery, am o fascinatie pentru fabrici. 🙂

   • sbradea spune:

    tot cu bicla, recomand Padurea Hoia… e aproape de Muzeul Etnografic si iti da posibilitatea sa vezi o panorama senzationala a Clujului intins pe toate dealurile.
    Castelul Banffy e in Bontida, destul de departe de Cluj… daca ai masina si poti ajunge acolo, mai poti sa faci o excursie si la Cheile Turzii sau spre coada lacului Tarnita, de unde te poti intoarce prin Marisel… niste locuri rupte din rai, in care multi clujeni se retrag la final de saptamana.

    Tot aproape de Cluj, la iesirea prin Baciu, exista o rezervatie de care doar am auzit si citit, Fanetele Clujului. Merita investigat 🙂

    last but not least, nu uita sa-ti bei o cafea in Piata Muzeului.Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *