Banking responsabil Sport

Care-i cel mai fain loc din orasul vostru?

Vorbeam zilele trecute cu un amic despre micile suveniruri pe care le adusese din excursia lui din Austria. Daca ati trecut vreodata granita spre Vest, stiti probabil la ce ma refer. Mai toate orasele, fie ele mai mari sau mai mici, te ademenesc cu magneti sau brelocuri care redau ceva reprezentativ pentru ele. Cati dintre voi ati fost la Paris, de exemplu, si nu aveti un Turn Eiffel mic, desenat pe magnetul de pe frigider sau agatat la cheile de la masina?

Poate pare un lucru mic, dar nu-i, cel putin nu pentru mine. Pentru ca intrebarea referitoare la ce punem pe magnet vizeaza de fapt ce ne reprezinta. V-ati intrebat vreodata care sunt lucrurile reprezentative pentru Bucuresti, Cluj, Constanta, Iasi, Brasov, si asa mai departe? Daca va vine in vizita un amic din strainatate, unde il duceti mai intai? In fata caror monumente il puneti sa-si faca poze? 🙂

Din cand in cand mai arunc cate-un ochi pe www.orasulpebicicleta.ro si imi dau seama ca in Bucuresti sunt atatea locuri faine care merita vazute si de care eu habar n-am desi stau aici de cand ma stiu, incat mi-e rusine. Nu doar parcuri si muzee, ci si cafenele, statui si case ascunse pe stradute de pe vremea boierilor secolului XIX.

Tocmai de aceea va invit ca pana pe 5 octombrie sa propuneti pe www.orasulpebicicleta.ro cele mai frumoase si reprezentative locuri din Bucuresti, Cluj, Iasi, Constanta sau Brasov. Sau sa votati propuneri deja inscrise. Iar la sfarsit vom trage linie si vom vedea cum stam. Ne vom sui pe biciclete si ne vom bucura de orasele noastre. V-am spus cred, altadata, ca puteti gasi bicicletele I Love Velo nu doar in parcuri ci si-n agentiile Raiffeisen Bank.

Care este Turnul nostru Eiffel?

4 Comentarii

 • Barbu - Marin spune:

  Turnul Trompetilor din Medias. Inalt de aproape 70 de metri, cu acoperisul invelit cu placi galben-verzui de teracota smaltuita, a fost inchis, in urma conflictului cu Matei Corvin, domnul muntean Vlad Tepes, aprigul luptator pentru pastrarea independentei tarii fata de Imperiul Otoman. Pe lespezile de piatra ale cetatii au rasunat si pasii lui Petru Rares, care a intrat aici ca invingator, sprijinind pe Ioan Zapolya, principele Transilvaniei ce-si disputa tronul Ungariei cu Ferdinand de Habsburg. Flacarile revolutiei de la 1848 au cuprins si cetatea Mediasului, doi mari luptatori, figuri luminoase ale timpului, facind cinste acestor meleaguri: Stefan Moldovan si Stefan Ludwig Roth.

 • l-am cautat acum pe google 🙂 multumesc pentru recomandare!

 • Mami spune:

  Pana cand a fost „vanduta la fier vechi” nava restaurant libertatea era foarte reprezentativa pentru Galati, acum este Faleza Dunarii impreuna cu panzarul moldovenesc, o reproducere a unui vas din vremea lui Stefan cel Mare
  In galati nu prea ai de unde sa cumperi suveniruri locale, nu prea sa gandit nimeni de la noi la asa ceva.
  In schimb sunt cateva tarabe cu comercianti care merg din oras in oras care and suveniruri despre alte zone din Romanai, de exemplu cu Calstelul Bran.

 • daniela spune:

  Casa Poporului prostitScrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *