Program de granturi

Editia pilot a programului de granturi s-a incheiat

Vineri, 30 septembrie 2011, ora 16.00, s-a incheiat editia pilot a programului de granturi Raiffeisen Comunitati.

Le multumim tuturor celor care au participat si, bineinteles, celor care au votat proiectele inscrise in concurs.

In cursul saptamanii viitoare vom anunta proiectele castigatoare, ce urmeaza sa obtina o finantare din partea Raiffeisen Bank si tot atunci revenim cu concluziile acestei editii pilot.

_______________________________________________________________________________________________

Programul de granturi Raiffeisen Bank a inceput pe data de 18 iulie 2011 si a fost primul de acest gen sustinut de o banca din Romania.

Programul a avut mai multe etape:

 • depunerea scrisorilor de intentie de catre organizatiile neguvernamentale, spitalele, scolile sau bloggerii (asociati cu ONG-uri);
 • evaluarea scrisorilor de intentie de catre voluntari ai Raiffeisen Bank
 • depunerea detaliata a proiectelor ramase in competitie, in urma selectiei scrisorilor de intentie
 • votarea proiectelor pe blog, timp de 3 saptamani.

18 Comentarii

 • mcumulteoi@yahoo.com spune:

  Felicitari tuturor participantilor si, nu in ultimul rand, organizatorului.
  Sa auzim de bine

 • Simona spune:

  „In cursul saptamanii viitoare” ?

  In regulamentul Dumneavoastra scrie ca pe 30 septembrie se anunta proiectele castigatoare.

  Cum e cu respectarea dead-line-urilor si a regulilor ?
  Daca doar candidatii trebuiau sa le respecte, ar fi trebuit sa nu mentionati de la inceput aceasta data, in regulament.

  • Raiffeisen Comunitati spune:

   Da, anuntarea proiectelor castigatoare se decaleaza de pe vineri seara pe luni, intrucat trebuie verificate mai multe aspecte ale proiectelor.

  • Elena Eigel spune:

   Sintagma ”proiect pilot” introdusa acum de Raiffeisen Comunitati lamureste la final, cred, de ce au fost introduse noi si noi filtre nespecificate in Regulament pe tot parcursul procesului de selectie. Chiar si dupa vot mai trebuie verificate o serie de aspecte. Fiind un program-pilot, inteleg ca Raiffeisen Comunitati utilizeaza acest program pentru a experimenta un model perfectibil de finantare a programelor comunitare. De aici si solicitarea din concursul de pe Facebook, de a se face propuneri de imbunatatire. Probabil nu s-a facut dinainte o analiza riguroasa a riscurilor si nici o simulare pentru verificarea sistemului. Probabil o evaluare specializata a calitatii proiectelor pe domenii ar fi adus un plus de valoare procesului de selectie. Sau, probabil, din pozitia de perdant, gasesc cam multe carentze acolo unde ele nu exista. Cine suntem noi , sa dam lectii unei banci despre felul in care sa-si utilizeze banii?

 • MOTORGA SEPTIMIA spune:

  Am participat la acest concurs de proiecte, cu convingerea ca putem imbunatati si eficientiza actul medical, atat pentru pacienti ( mame si bebelusi ), cat si pentru personalul medical din maternitatea noastra. ( Maternitatea Campia Turzii )
  Multumim tuturor celor care ne-au acordat votul lor.

 • az spune:

  cu siguranta vom cistiga!

 • kertesch_sorin spune:

  Personal consider normala aceasta asteptare intrucat trebuiesc urmarite foarte multe aspecte la aceste proiecte. In primul rand mi s-ar parea normal sa fie apreciate proiectele organizatiilor care chiar s-au promovat foarte bine si ale caror organizatii chiar sunt cunoscute la nivel national. De asemenea cred ca sa vor alege proiectele care vor avea un impact pe termen lung asupra comunitatii, aici referindu-ma la tineri care se afla la pragul de a pasi in noua societate. Detin functia de manager la o firma de resurse umane, doresc sa nu dezvalui identiatea firmei datorita politicii din strainatate, si am urmarit in detaliu acest concurs. Am observat, cu ajjutorul oamenilor de IT din firma, ca sistemele pe baza carora s-au ales proiectele ar fi trebuit alese mult mai bine, insa as dori sa apreciez initiativa lansata de banca Raiffeisen si de administratorii ce s-au ocupat de mediul online. Sper sa luati decizia cea mai buna si sa nu neglijati tot efortul depus in toate aceste zile. Doresc continuate in Romania a acestor initiative.

 • tgeorgiana spune:

  Dupa toate schimbarile facute in perioada de selectie a proiectelor am certitudinea ca pentru anul viitor ati gasit cea mai buna solutie de evaluare a cererilor de finantare. Sper sa nu mai apelati la varianta votului! Un singur vot/ip este discriminator pentru proiectele comunitatilor mici (nu putem compara numarul de calculatore din orasul Tg. Neamt cu cel din Iasi sau Bucuresti).
  Felicit toate proiectele care vor fi considerate castigatoare!

 • Janos bacsi spune:

  Serviciul de Ajutor Maltez in Romania mulţumeşte celor care au votat proiectul Pâinea Sf. Anton.Dacă eram căştigători, 60 de pensionari primeau un an intreg PÂINEA CEA DE TOATE ZILELE.Ne doare ca chiar in ZIUA MONDIALĂ A VÂRSTNICILOR nu le putem da o veste mai bună.
  SĂ VĂ DEA DUMNEZEU SĂNĂTATE SĂ REZISTAŢI . NOI RĂMÂNEM ŞI MAIDEPARTE CU VOI.

 • Nela spune:

  Puteti da detalii cu privire la ce aspecte ale proiectelor mai trebuie verificate pana la anuntarea castigatorilor?

 • Goleanu spune:

  Ar fi fost extraordinar sa se pastreze pe tot parcursul concursului limitarea votului in functie de IP. Este trist ca acest concurs s-a transformat in final intr-un concurs de facut noapte de noapte adrese de e-mail special pentru a se putea vota cu ele. Nu stiu daca Raiffeisen asta si-a dorit sa aibe pe aceasta pagina. Ne place sa credem ca ceea ce ni s-a scris mai sus: ” trebuie verificate mai multe aspecte ale proiectelor.” sa aibe legatura si cu sutele de adrese de e-mail de pe acelasi IP. Multumim frumos! Asteptam raspunsurile bancii!

 • avram liliana spune:

  In comunicatul de vineri 30 sept. la terminarae voturilor,spuneti ca „in cursul saptaminii viitoare ‘veti anunta proiectele cistigatoare iar Simonei ii raspundeti ca „luni”.De fapt cind se vor cunoaste cistigatorii?

 • ASOCIATIA HUMAINS PROFILES spune:

  Buna seara,
  In primul rand felicitam organizatorii pentru granturile oferite, este de fapt cel mai important lucru, care, din pacate, a cam fost uitat de foarte multi competititori, castigatori sau perdanti. Indiferent daca organizatorii au mai „bajbait” cum s-a mai scris pe alte coment-uri, pentru noi ramane in picioare GENEROASA IDEE a Raiffeisen Comunitati de a oferi granturi in sprijinul comunitatilor, pe care o salutam cu cel mai mare respect. Si asta nu deloc putin. Nu ne putem , insa, astepta ca un finantator sa fie perfect in toate cele cum nu e nimeni perfect, nici macar ONG-urile sau institutiile de stat. De aceea incercam acum sa facem cateva propuneri.
  In ce priveste propuneri pentru viitor cred ca este foarte buna ideea sa fie afisate continutul proiectelor si mai ales bugetul, asta permite celorlalti sa vada despre ce este vorba in proiectul organizatiei x si cum gandeste bugetul, deci sa fie transparenta. Nu credem in copy/paste atunci cand vrei sa faci ceva inovator sau original, chiar daca cineva doreste sa „fure” patentul, trebuie apoi sa stie sa actioneze in proiect, sa fie motivat in acel sens, etc.
  O alta propunere a noastra pentru viitoarele granturi este de a nu permite institutiilor publice sau bugetare sa participe. Nu este ok ca un spital, care beneficiaza de fonduri de la stat sa participe spunand ca nu are x instrument sau x conditii de cazare in spital. ONG-urile nu beneficiaza de fonduri din bugetul de stat desi identifica probleme si carente serioase la instituiile publice si stiu, de cele mai multe ori, sa le rezolve mult mai bine decat institutiile publice, daca ar dispune de acele fonduri. Rugam sa nu fim acum asaltati de acele institutii publice bugetate de stat care au castigat finantarea. Este doar un punct de vedere si o propunere pentru viitor.
  Si la proiectele ONG am sesizat cateva inadvertente serioase, care ne duc cu gandul la proiect destinat angajatilor organizatiei si nu beneficiarilor acesteia (copii in general). ONG-ul x aloca din bugetul solicitat extrem de mult pentru salarii, o suma importanta este alocata pe teste psihologice si o suma derizorie pentru hrana copiilor beneficiari. Un alt proiect solicita 2500 de E pentru realizarea unui site si 7500 lei pentru un laptop.
  Dorim inca o data sa nu fie interpretata observatia noastra ca un afront la adresa cuiva, ci sunt pure observatii pe care ne simtim datori sa le facem, pentru imbunatatirea editiilor viitoare si a selectiei viitoare a proiectelor.
  Pentru ca organizatia noastra a investit foarte mult in promovara proiectului propus as propune si un premiu (eventual simbolic) pentru primele trei organizatii care au promovat cel mai bine proiectul.
  In rest aveti toata consideratia organizatiei noastre si va dorim multi ani, multe editii de finantare si toate cele bune.
  FELICITARI RAIFFEISEN COMUNITATI !!!

  • mcumulteoi@yahoo.com spune:

   subsriu la o parte din propuneri. insa nu cred ca puteti dvs sa invatati alte organizatii cum sa-si faca bugetele. multe dintre organizatii au nevoie de acest grant poentru a sustine un proiect deja demarat si au creat doar un „apendic” pentru acest grant. lucru deloc de blamat. alte organizatii poate au nevoie chiar de plata unor salarii pentru a realiza ce si-au propus. stim cu totii care este situatia cu volutariatul la noi. este mult pt site sau pt laptop? am vazut ca ati scris de cineva care a bugetat un site si un laptop. eu cred ca sunt mana-n mana una cu alta. stiti dvs care sunt costurile in aceste cazuri? daca da, va rugam sa le dati si cifrele si anume cu cat ar fi fost corect sa bugeteze asa ceva. nu incercati ca mascat in sfaturi sa incercati sa va scoateti pe dvs. si va rugam, nu va mai dat cu parerea daca nu va pricepeti. la dat sfaturi suntem toti buni, la practica e cam complicat.

 • Suntem de acord cu observatiile aduse de ASOCIATIA HUMAINS PROFILES 🙂 asteptam imbunatatirile programului pentru anul urmator.

  In rest aveti toata consideratia organizatiei noastre si va dorim multi ani, multe editii de finantare si toate cele bune.
  FELICITARI RAIFFEISEN COMUNITATI pentru implicare !!!

 • victoria almas spune:

  Este foarte adevarat ca privind din afara este foarte greu sa estimezi corect costurile unui proiect. Este la fel de adevarat ca aparent costurile pentru salarii ar fi trebuit sa fie bugetate cu sume mici. Totusi sa nu uitam ca „omul sfinteste locul” si daca nu te bucuri de sprijinul unor specialisti in implementarea unui proiect ar fi mai bine sa nu te apuci. Din pacate, foarte putini dintre cei care au studii in domenii precum IT, psihologie, asistenta sociala etc. ar veni sa faca voluntariat pt un ONG la nesfarsit. Sunt de acord cu laptopul si site-ul. A realiza si a intretine un site costa! Nu toti avem prietenii potriviti care sa ne fie si psiholog, ITist etc. gratis. Iar in legatura cu testele psihologice. Recunosc ca am citit aproape din scoarta in scoarta proiectele depuse deoarece lucrand in domeniu am vrut sa vad cam ce fac ceilalti si poate, poate „punem” de un parteneriat. Cu aceasta ocazie am deschis si bugetele proiectelor care mi s-au parut interesante si am gasit intr-un buget si testele psihologice si costurile pentru resursele umane care doar pentru un ochi neavizat (si nu cred este cazul aici) ar parea exagerate intr-un proiect care se vrea a fi mai mult decat un proiect umanitar care asigura hrana copiilor. Sunt mai multe tipuri de proiecte si fara sa vreau sa supar pe cineva sau sa iau apararea „vreunui buget” cred cu tarie ca unele dintre proiecte sunt gandite pentru a veni in sprijinul celor care sunt in situatii dificile lucrand mai mult pe partea psihologica, de consiliere etc. decat pe partea cu nevoile primare cum ar fi hrana. Nu suntem doar muschi si oase,nu? Una peste alta, mi se par foarte urate comentariile care in loc sa incurajeze organizatiile sa mearga mai departe cu proiectele care de multe ori fac diferenta, tind sa denigreze. Ar fi frumos sa nu mai pierdem timp pretios pentru a vedea „capra din curtea vecinului”,nu?:)

 • victoria almas spune:

  Si indiferent de schimbarile facute pe parcursul concursului, Raiffeisen face un lucru de admirat! AJUTA! Cu siguranta fiecare invatam din propriile greseli si data viitoare va fi mai bine.Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *