Mediu Sanatate

Maine e randul Bucurestiului

In timp ce eu scriu aici, Cabral se plimba cu bicicleta prin Brasov. Iar cu el sunt alte cateva zeci de oameni care au vrut sa isi cunoasca mai bine orasul in dupa-amiaza asta frumoasa de septembrie.

La fel a fost si acum 2 zile, cand strazile Clujului au fost luate cu asalt de peste 80 de biciclisti. Au pornit din Piata Unirii si au revazut statuia lui Matei Corvin, Turnul Postavarilor, Palatul Teleki si Bastionul Croitorilor (pe unele dintre ele ni le-ati recomandat chiar voi, aici, pe Raiffeisen Comunitati). In fruntea lor au fost Chinezu, si prietenul sau Adi Hadean, probabil cel mai cunoscut food-blogger din Romania (de la fata locului am aflat ca Adi nu doar scrie bine despre mancare, ci si gateste senzational).

„Dupa experienta de azi, permiteti sa raportez de pe bicicleta: sunt la limita de a spune ca a da din pedale e mai fain decat a da din taste. Cu aceasta ocazie, am notat ca oamenii din online-ul clujean sunt cei mai buni bloggeri biciclisti din Cluj. Asa de bine m-am simtit pe bicicleta la Cluj…” (Chinezu)

Cu ocazia turului si pentru ca biciclistii clujeni au dovedit nu doar o data ca sunt o comunitate adevarata, Sorin Apostu, primarul Clujului, a promis ca va construi inca 14,5 kilometri de piste pentru biciclete. Tot in Cluj vor fi create anul viitor 43 de centre de inchiriat biciclete. Iar alte sapte centre vor functiona in comunele Apahida si Floresti. In total, aceste centre vor avea 540 de biciclete!

Ei bine, si aici voiam de fapt sa ajung, maine, sambata, o sa am si eu in sfarsit sansa sa imi cunosc orasul pe bicicleta. Nu oricum, ci in grup organizat, impreuna cu Mihai Dobrovolschi. Plecarea in tur se va face din fata agentiei Raiffeisen Bank Unirea (fostul Intersport), maine, la ora 14:00.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *