Mediu Sanatate Sport

Cum a fost la Maratonul International Bucuresti 2011

Peste sase mii de oameni au alergat weekendul asta la Maratonul International Bucuresti. Prima zi, sambata, a fost dedicata copiilor, care au alergat pe o distanta de 1 km (sau 500 m, in functie de varsta). A doua zi au urmat probele pentru adulti: cursa populara, de 4 km, stafeta – rezervata echipelor de 4 persoane, ai caror membri au alergat fiecare cate 10 km, semi-maratonul, de 21 km, si maratonul propriu-zis, de 42 km.

Vremea nu a fost cea mai buna, dar asta nu i-a impiedicat pe oameni sa iasa din case si sa vina sa alerge sau sa ii sustina pe fratii, mamele, tatii, copiii sau sotii lor. Oamenii stateau pe marginea pistei, ii aplaudau si ii incurajau chiar si pe cei pe care ii vedeau pentru prima data. Am vazut alergand chiar si bunici, in cursa veteranilor.

A fost una dintre putinele zile ploioase care m-au incarcat de energie.

Ma bucur sa spun ca echipa Raiffeisen Runners a ajuns la finish fara probleme, altele decat cele la care te-ai astepta dupa ce alergi 42 de km. In 4 luni de antrenament au reusit ceea ce multi dintre noi nu reusesc intr-o viata: sa se pregateasca pentru cea mai lunga proba de rezistenta la care poate participa un om.

1. Bogdan Jinga a alergat intreaga distanta in 3 ore si 38 de minute.

2. Sorin Ichim si Lucian Cristian au ajuns la final impreuna, dupa 4 ore si 16 minute.

3. Mihaela Nanu a ajuns la finis in 4 ore si 47 de minute.

4. Andreea Irinie a terminat cursa in 4 ore si 49 de minute.

5. Iana Antonov a alergat timp de 4 ore si 52 de minute.

Absolut remarcabil ce au reusit cei 6 alergatori. Acum patru luni erau niste corporatisti obisnuiti. Acum sunt maratonisti. Este proba in care nu conteaza pe ce loc iesi, ci doar daca termini. Competitia nu e cu ceilalti ci cu tine. Bravo!

LE: Si Steven van Groningen a scris despre experienta lui la Maraton, aici.

LE2: am revenit cu poze facute de profesionisti 🙂

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *