Mediu Sanatate Sport

Prima proba velo de pe 22 octombrie: turul de biciclete

Va spuneam ca pe 22 octombrie va asteptam la Bike Day, ziua bicicletelor.

Ne vom intalni la intrarea in Herastrau dinspre Piata Charles de Gaulle. Aici vor fi bicicletele celor care isi vor fi rezervat gratis una pe www.i-velo.ro, precum si bauturi si echipamentul de drum. Desigur ca puteti participa si cu bicicletele voastre. Noi vom fi acolo de la 08:30, pentru a face inregistrarile in concurs.

Pe la ora 11 vom pleca pe banda de circulatie rezervata noua catre Parcul Izvor. Vom parcurge bulevardul Aviatorilor, iar dupa ce vom strabate Piata Victoriei vom cobori pe Calea Victoriei pana pe malul Dambovitei, la Parcul Izvor.

Impreuna putem arata ca si in Bucuresti exista o comunitate a biciclistilor, ca pasionatii de biciclete sunt multi si ca opinia lor conteaza. Poate asa va deveni evident ca discutiile despre pistele de bicicleta nu trebuie respinse doar pentru ca „Bucurestiul n-are drumuri suficiente pentru masini, daramite…”. Din contra, acesta este cel mai bun argument pentru a incuraja mersul pe bicicleta ca mijloc alternativ de transport.

Va dau exemplul meu: cu masina fac pana la birou vreo 45 de minute (nu in ultimul rand pentru ca niciodata nu gasesc loc de parcare), in timp ce pe bicicleta ajung in 20-25 de minute (aici fiind inclus minutul necesar pentru a-mi lasa bicicleta in rastelul din fata cladirii).

Velo Turul este prima dintre cele 5 probe care formeaza pentatlonul. Revenim cu detalii despre celelalte.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *