Mediu Sanatate Sport

Cat de bine te descurci cu bicicleta-n trafic?

Asa cum spune si Adi Hadean, viata de biciclist nu-i usoara. Nici atunci cand te strecori printre masini, nici atunci cand trebuie sa privesti pietonul din fata ta in ochi. Cateodata insa, situatia devine de-a dreptul periculoasa: un copil scapa din mana mamei lui, o masina uita sa opreasca la stop, o groapa noua in asfalt te ia prin surprindere (desigur, daca te mai surprind lucrurile de genul asta). Altadata, pleci de la supermarket incarcat de pungi si iti dai seama ca baxul de lapte si cel apa nu au loc in cosul bicicletei, asa ca trebuie sa iti tii echilibrul cu o singura mana pe ghidon. Si sa nu uitam de cainii care sunt convinsi ca „bikes are best” si care te conving uneori ca ai nevoie de mai multa viteza.

Cea de-a doua proba a I Velo Bike Day, botezata de noi „Tricks”, va simula tocmai astfel de situatii periculoase. Nu, nu va vom arunca la caini. Si nici nu va vom pandi dupa colt cu masina (vezi video). De fapt, veti avea de indeplinit trei sarcini: sa evitati niste obstacole fixe si mobile (si sa treceti prin niste porti), sa adunati cat mai multe dintre steguletele fixate pe traseu si sa trageti dupa voi o greutate pe o distanta cat mai lunga, fara sa schimbati viteza si fara sa va opriti. Cinci greseli inseamna scoaterea din joc. Sunt depunctate si iesirile de pe traseu, atingerea pamantului si neindeplinirea tuturor probelor.

Asadar, vreti sa dovediti ca sunteti cel mai bun biciclist de oras? Mai aveti timp sa va pregatiti pentru Bike Day-ul de pe 22 octombrie. Mai multe detalii despre eveniment, aici, si despre primele doua probe, aici si aici, dar si pe site-ul www.ivelo.ro.

1 comentariuScrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *