Mediu Sanatate Sport

Cum a fost la Bike Day?

Peste 200 de biciclisti au venit sambata la pentatlonul I’Velo Bike Day. Am pornit din Herastrau si am coborat pe Calea Victoriei, pana la Izvor, unde s-au desfasurat patru dintre probele competitiei.

Pana acum, feed-backul pe care l-am primit de la cei care au fost acolo este bun: multi ne-au intrebat daca vom mai face Bike Day si la anul. 🙂 Cele mai grele probe au fost cea de Tricks, care a implicat printre altele si tractarea unor cauciucuri, si cea de Spinning. Dar asta nu i-a impiedicat pe cativa dintre participanti sa termine pentatlonul fara a face nicio greseala. Castigatorii au plecat acasa cu bicicletele care fusesera votate mai inainte pe pagina de Facebook a evenimentului.

„In aceasta dimineata, cand veneam pe bicicleta, spre Parcul Herastrau, mi-am dat seama cat de bine se vede Bucurestiul de pe bicicleta” – Steven Van Groningen.

„Am promis anul acesta ca vom duce pista de biciclete pana la Gradina Zoologica. Din pacate, am reusit sa o ducem doar pana la nivelul pasajului, dar voi termina pana la finalul mandatului” – Sorin Oprescu

“In cele 2 sezoane de I Velo, peste 550.000 de romani au pedalat 1 milion de ore pe bicicletele noastre” – Raluca Fiser

Punctul culminant al evenimentului a fost lansarea audioghidurilor pentru Bucuresti, Iasi, Brasov, Cluj si Constanta. Ghidurile contin descrieri ale unor trasee gandite pentru a fi parcurse pe bicicleta in cele cinci orase in care exista centre I Velo. In total este vorba despre 15 trasee si peste 70 de obiective turistice descrise in nota personala de 5 bloggeri, cu ajutorul istoricului Adrian Majuru. Fiecare dintre cei 5 bloggeri si-a ales cate un oras, pe care l-a vizitat cu bicicleta si apoi l-a descris in audioghid. Cristi China-Birta („Chinezu”) descrie un traseu din Cluj-Napoca, Adrian Ciubotaru unul din Iasi, Cabral unul din Brasov, Dobrovolschi unul din Bucuresti, iar Gabi Macovei un traseu din Constanta.

Audioghidurile pot fi descarcate gratuit de pe site-ul www.orasulpebicicleta.ro.

Mai departe lasam imaginile sa vorbeasca:

Ce a insemnat pana acum Orasul pe Bicicleta, cu Cabral, Dobrovolschi, Chinezu, Gabi Macovei si Adrian Ciubotaru in rolurile principale:

1 comentariu

  • dragos spune:

    Chiar a fost dificila proba cu trasul cauciucurilor…..Ei nu erau constienti ca nu ai cum sa tragi cauciucurile cu bicicletele IVELO……dar in fine … Nu avusesem nicio gresala pana acolo ….voiam sa castig dar..prima data sa-mi iau bicla si dupa sa concurez…Multumesc Organizatorilor!Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *