Sanatate Sport

Premiera in Romania: ghiduri audio pentru plimbarile prin oras

bike_day006Sondaj fulger: cine a fost la Constanta? Dar la Brasov? Numeri pe degete raspunsurile negative. Mergem mai departe cu intrebarile: cine stie povestea Geamiei Hunchiar? Dar pe cea a Strazii Sforii? De data asta, numeri pe degete raspunsurile pozitive. Exact la asta ne-am gandit cand am facut ghidurile audio. Sa scoatem la lumina povestile locurilor pe langa care trecem, locuri despre care putem spune „ce frumos!” … si atat.

Exista in orasele Romaniei locuri care pot rivaliza cu marile atractii ale Occidentului la capitolul maretie, cu povesti cel putin la fel de interesante. Iar primii care trebuie sa le afle si apoi sa le spuna mai departe sunt oamenii locului. Zis si facut. Am luat cinci orase: Bucuresti, Iasi, Constanta, Cluj si Brasov. Am invitat tot atatia bloggeri sa aleaga o destinatie, s-o bata cu … bicicleta si sa scrie despre ce-au vazut. Tururile au fost in septembrie, iar bloggerii au scris pe www.orasulpebicicleta.ro .

img_0344In paralel, iubitorii celor cinci orase au propus obiective de vazut de pe bicicleta. Am combinat preferintele lor cu cele ale bloggerilor iar istoricul Adrian Majuru a luat obiectiv cu obiectiv si l-a desfacut „fir-a-par” in cate-o poveste captivanta. Istoriile au fost spuse, apoi inregistrate si transpuse in audioghiduri disponibile oricui, gratuit, pe www.orasulpebicicleta.ro .

Acum nu mai aveti nicio scuza. Povestile sunt la indemana. Bicicletele din centrele „I’velo” pot fi inchiriate de oricine, gratis. Savurati povestile necunoscute ale oraselor voastre si spuneti-ne si noua cum a fost. img_0338

PS: Toate detaliile despre audioghidurile „Orasul pe bicicleta” sunt disponibile aici si aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *