Banking responsabil Educaţie Mediu Program de granturi Sanatate

Bicicleta zilnica a sibienilor

DIGITAL CAMERACurat lucru sibienii sunt niste norocosi. In primul rand, padurea le intra in oras pana aproape de centru (portiunea din oras se numeste Parcul Sub Arini, portiunea din afara se numeste Padurea Dumbrava). In al doilea rand, primaria a facut pista pentru biciclisti prin acest parc-padure (peste 8 km dus-intors). Sunt mari sanse, deci, ca Sibiul sa fie singurul oras din Romania in care poti pleca de acasa si sa ajungi la padure cu bicicleta, fara sa dai piept cu soferi nervosi si, oricum, fara sa inghiti fumul masinilor. Daca mai stiti vreun oras in aceeasi situatie, spuneti-ne si noua.

biciclete-sibiuOdata rezolvata problema agrementului pe doua roti, sibienii si-au pus si problema drumurilor zilnice prin oras, care ar trebui facute … tot pe doua roti. Intr-un oras de asemenea talie, sa scoti masina pentru treburile cotidiene e categoric mai complicat decat sa te sui pe bicicleta. Mai ales ca in oras exista 18 km de piste pentru biciclete. O problema, insa. Unde sa lasi bicicleta in oras ca sa fie siguranta? In parcare. I se mai spune si rastel.

Aceasta este ideea de la care au plecat bloggerul Tudor Popa, Asociatia „Al 6-lea jucator”, Ioan Bebeselea (alergator de maraton montan si triatlon) si Rares Hudea (alergator de maraton montan), ultimii doi, membri ai asociatiei „PeDale”. Ei toti in echipa au castigat finantare Raiffeisen Comunitati cu proiectul „Bicicleta zilnica” si vor sa monteze 20 de parcari rastel a cate 10 locuri pentru biciclete fiecare in aproape toate cartierele Sibiului. Interesant este ca biciclistii insisi vor decide unde sa fie montate rastelurile. Initiatorii isi doresc foarte mult ca „Bicicleta Zilnica” sa fie un proiect al comunitatii, nu al lor. Pe site-ul proiectului exista o harta a Sibiului si biciclistii din oras propun locatii pentru parcari. Montajul lor va incepe in februarie si va fi gata intr-o luna si jumatate. Bafta!

PS: Pozele de mai sus sunt de pe blogul lui Tudor Popa.

1 comentariuScrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *