Banking responsabil Consultanţă ONG

Cat de usor e sa fii voluntarul anului?

Ne-am incurajat intotdeauna colegii sa faca voluntariat si stim ca nu-i deloc usor. Daca te gandesti la cele 8, 9 sau 10 ore de la birou, la ora pe care o pierzi pe drum si la cele 7 ore de somn, nu-ti mai ramane mult timp pentru tine. Si cu siguranta nu pentru ceilalti. Dar oare e chiar asa?

Nu prea. Si cea mai buna dovada este faptul ca Alice Papa, colega noastra, este unul dintre cei mai apreciati voluntari din Romania. Ea este unul dintre finalistii Galei Voluntarilor, organizata de Grupul de coordonare pentru Anul European al Voluntariatului 2011 in Romania. Iar in seara asta, in cadrul Galei, vom vedea daca Alice devine Voluntarul Anului in domeniul Social. Din juriu fac parte Mircea Mocanu, Director al Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, Silvia Mihalache, din mediul de afaceri, si Robert Turcescu, jurnalist.

Alice face voluntariat pentru United Way din 2008. Tot atunci a devenit si coordonatorul campaniilor de strangere de fonduri pentru United Way desfasurate in Raiffeisen Bank. De aproape patru ani, ea a participat la selectia si monitorizarea proiectelor finantate de United Way si a facut mentorat cu persoanele care aveau nevoie de sprijin personal si profesional. Alice a ajutat si la organizarea Zilelor Copilului, a Festivitatilor de Craciun si a altor evenimente care i-au facut pe beneficiarii United Way sa isi aminteasca ce inseamna sa zambesti.

Asadar, cat de usor este sa fii voluntarul anului? Ei bine, prietenii de la United Way ne-au spus ca Alice a facut in 2011 peste 200 ore de voluntariat. 200 de ore din timpul ei, pentru ceilalti. Sa ii tinem pumnii diseara!

2 ComentariiScrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *