Program de granturi Sanatate Sport

Invitatie la miscare in aer liber pentru seniorii din Brasov

Incepand cu luna noiembrie, seniorii de peste 55 de ani din Brasov au fost invitati la plimbari organizate in aer liber prin 6 cartiere din oras, timp de 6 luni. Pentru ca miscarea poate contribui la o viata mai sanatoasa.

Chiar daca proiectul ‘Plimbari in carier’ a inceput intr-o perioada cu vreme nefavorabila, voluntarii asociatiei Colors au reusit sa scoata la plimbare peste 40 de seniori pana acum, persoane peste 55 de ani.

Procedura este mai mult decat simpla: se completeaza o fisa de inscriere la sediul asociatiei, iar ulterior, fiecare nou inscris primeste un card de automonitorizare a rezultatelor. Astfel, de fiecare data cand reusesc sa se plimbe peste jumatate de ora, seniorii isi noteaza acest lucru pe card (fie ca ies cu grupa, fie ca ies singuri); este o modalitate de a ambitiona aceasta categorie sociala (adesea marginalizata si care nu se bucura intotdeauna de respectul si sustinerea cuvenite) sa faca mai multa miscare in aer liber, cat mai des posibil.

De marti pana vineri, exista grupe disponibile in sase cartiere din Brasov, dupa cum urmeaza:

  • Centrul vechi – marti, ora 11, din fata Col. Nat. Unirea
  • Centrul civic – miercuri, ora 11, din fata bisericii colt cu str. Traian (langa spitalul judetean)
  • Garii  – miercuri, ora 11, din fata Sc. Gen. 19
  • Racadau – miercuri, ora 11, din fata Magnolia Center
  • Tractorul – joi, ora 11, din statia RAT, de pe str. Independentei (vis-a-vis de spitalul Tractorul)
  • Grivitei – vineri, ora 17, din statia RAT de pe bd. Grivitei (posta)

Inainte de a lua parte la prima plimbare, seniorii sunt asteptati sa contacteze Asociatia Colors, pentru a completa formularul de inscriere si a afla detalii despre trasee si daca sunt modificari in programul grupelor.

Primele evenimente lunare de miscare si suport au avut loc in pe 8 si 9 decembrie, la Casa Baiulescu, sectia franceza, si au avut tematica „de sezon”: seniorii participanti au confectionat decoratii pentru bradul de Craciun si au invatat modalitati diferite de aranjare a servetelelor pentru masa festiva de Craciun (vezi poze mai jos)

 

 

 

 

Doamna Ana H. ne-a spus ca fiica ei a vazut pe internet detalii despre proiect si a trimis-o sa se inscrie si ca se simte foarte bine iesind la plimbare in fiecare miercuri cu grupa din Centrul civic. Alte doamne au spus ca se simt ca la gradinita, cu degetele pictate, si ca nu s-au mai distrat de mult atat de bine.

Plimbari in cartier‘ este un proiect castigator in cadrul programului de granturi Raiffeisen Comunitati 2011. Lista completa a proiectelor castigatoare o puteti vedea aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *