Educaţie Program de granturi Social

Cum ii putem sprijini pe parintii de îngeri

„Alaturi de parintii de ingeri” este un alt proiect castigator in cadrul editiei pilot a programului de granturi ce s-a desfasurat aici in urma cu cateva luni.

Proiectul coordonat de asociatia EMMA vizeaza tiparirea si distribuirea a 1000 de reviste dedicate asistentelor, moaselor si medicilor ginecologi, precum si a 20.000 de pliante cu informatii referitoare la drepturile parintilor carora le moare un copil, informatii pentru medici si moase, modalitati de sprijin si consiliere din partea specialistilor, prietenilor si familiei.

Revistele reprezinta un ghid dedicat cadrelor medicale si cuprind informatii despre cum pot ajuta acestea familiile care au pierdut un copil inainte de nastere, in timpul sau la scurt timp dupa nastere.

Pana la aceasta data au fost tiparite si distribuite mare parte din reviste, peste 750 in cadrul conferintei anuale OAMGMAMR (Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania) ce a avut loc la sfarsitul lunii octombrie in Bucuresti, la care au participat moase, asistente medicale si medici specializati in domeniul obstreticii si ginecologiei. Revistele EMMA au ajuns si la Brasov (la clinica privata Eva) precum si in Timisoara si Sibiu.

Urmatorul pas il reprezinta tiparirea si distribuirea pliantelor in filialele asociatiei EMMA din toata tara: Brasov, Cluj Napoca, Sibiu, Timisoara si, desigur, Bucuresti. Acestia le vor imparti la randul lor in spitalele, maternitatile si clinicile  private si de Stat, de pe plan local dar si cadrul evenimentelor E.M.M.A. care vor avea loc in viitor.

Coordonat de catre asociatia EMMA (Eternul Miracol Materna Alinare), proiectul trateaza o reala problema cu care se confrunta societatea romaneasca: consilierea si acordarea de suport emotional parintilor ai caror copii au murit. Proiectul isi propune schimbarea atitudinii din maternitati si a legislatiei referitoare la drepturile copiilor nascuti fara viata si ale parintilor acestora, precum si sensibilizarea societatii fata de acest tip de trauma emotionala majora si modalitatile cu ajutorul carora se poate veni in sprijinul celor afectati.

„De ce E.M.M.A.? Pentru ca nu e normal ca pierderea unui copil sa fie un subiect tabu. Pentru ca lumea trebuie sa invete, sa inteleaga si sa respecte durerea parintilor care si-au pierdut un copil!Pentru ca sunt mii de Mame de Ingeri care au nevoie de intelegerea si sprijinul celor din jur! Pentru ca, prin existenta ei, Eternul Miracol – Materna Alinare salveaza suflete si vieti…”, spune Bianca Brad, presedintele asociatiei E.M.M.A.

4 ComentariiScrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *