Program de granturi Sanatate

Aparatura noua pentru Spitalul Orasenesc din Tirgu Neamt

Dupa ce au castigat cu ajutorul vostru una dintre bursele Raiffeisen Comunitati, reprezentantii Spitalul Orasenesc Sfantul Dimitrie din Tirgu Neamt au reusit sa isi doteze Unitatea de Transfuzii cu un aparat de dezghetat si incalzit sangele si produsele sanguine.

In primele 7 luni ale anului 2011, 170 de pacienti ai Spitalului Orasenesc Tirgu Neamt au avut nevoie de transfuzii de sange si/sau derivate ale acestuia. In total au fost necesare 509 de proceduri. Pana acum, incalzirea acestor fluide se facea cu ajutorul unui dispozitiv vechi de peste 30 de ani. Din aceasta cauza, procesul de decongelare si incalzire dura foarte mult. Iar lucrurile deveneau de-a dreptul complicate in cazul unei urgente.

Dispozitivul aflat in dotare incalzea o punga de sange pana la 37 de grade Celsius intr-o ora si jumatate, iar acum procesul dureaza doar 15 minute, de 6 ori mai rapid.

„Dupa doar cateva zile de folosire a acestui nou aparat, gradul nostru de multumire este la superlativ din toate punctele de vedere”, spun asistentele medicale Maria Stefan si Cristina Lazar.

Achizitionarea aparatului de incalzire a sangelui este extrem de importanta pentru:

  • siguranta procesului de incalzire
  • eliminarea, demonstrata, a riscului de distrugere a componentelor biologice sensibile din sange si a produselor din cauza supraincalzirii sau a agitarii mecanice violente
  • detectarea automata a unui „por” in punga de plastic prin detectorul de umezeala
  • rapiditatea si siguranta procesului de incalzire a sangelui care in urgente foarte mari este salvatoare.

„Inainte, daca eram plecate la o urgenta si nu eram in cabinet sa scoatem punga, riscam sa se supraincalzeasca si sa distruga continutul acesteia. Acum, noul dispozitiv se opreste singur si isi pastreaza temperatura pana se scoate punga. Fiind un aparat performant, pentru un spital mic cum e Spitalul Orasenesc „Sfantul Dimitrie” Tirgu Neamt, el este util intregii comunitati”.

2 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *