Educaţie Program de granturi

Educatie participativa in cinci scoli din Zimnicea

„Play Your Education”, unul din cele 17 proiecte castigatoare in cadrul programului de granturi, isi propune sa ofere un model de educatie participativa in cinci scoli din Zimnicea.

Educatia participativa permite adaptarea materiei scolare la particularitatile varstei si nevoilor copiilor, dar in acelasi timp, in plan psihosocial, dezvolta comportamente de cooperare, intrajutorare, respect, toleranta, fair-play, diminuand considerabil competitia, spune Jean Baptiste Odobestianu, presedintele asociatiei Humains Profiles.

Proiectul a demarat inca din luna octombrie. Dupa ce au fost incheiate protocoalele de colaborare cu Primaria Zimnicea, Clubul Copiilor Zimnicea si cele cinci scoli incluse in program, primul pas l-a reprezentat formarea teoretica si practica a 20 de profesori si invatatori in metoda educatiei participative prin miscare, joc si sport. Au fost realizate manualul de formare si manualul de jocuri, iar coordonatorii proiectului ne-au transmis ca feedback-ul primit din partea cadrelor didactice participante a fost extrem de bun (poze mai jos).

In luna decembrie s-a dat startul implementarii modelului de educatie participativa la clasele de elevi, in toate scolile implicate in proiect (Scoala Miron Radu Paraschivescu, Scoala nr 2 Zimnicea, Scoala nr 3 Zimnicea, Scoala nr 4 Zimnicea si Liceul Teoretic Zimnicea). In cadrul acestor sesiuni de educatie participativa, prin intermediul unor jocuri si activitati special adaptate de catre profesor/invatator, copiii experimenteaza, prin jocuri sportive si de miscare, informatiile teoretice in cadrul orelor de romana, matematica, chimie si altele.

Pana in acest moment au fost desfasurate 24 de sesiuni de educatie participativa cu implicarea a peste 350 de copii, urmand ca ele sa continue pana la finalul proiectului (martie 2012).

Marti, 20 decembrie 2011, este planificat primul eveniment de educatie participativa in Zimnicea intitulat „Turneul Jocurilor: Play Your Education!”. Se va desfasura la Sala Polivalenta a orasului Zimnicea si va contine organizare de jocuri, concursuri intre scoli cu festivitate de premiere si surprize, cu participarea membrilor comunitatii si a autoritatilor locale.

Le uram celor de la Humains Profiles mult succes in continuare!

Play Your Education‘ este un proiect castigator in cadrul programului de granturi Raiffeisen Comunitati 2011. Lista completa a proiectelor castigatoare o puteti vedea aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *