Program de granturi Sanatate

Integrarea tinerilor si adultilor cu probleme de sanatate mintala

„Si tu poti contribui la sanatatea mintala a semenului tau!” este un indemn adresat tuturor, dar si un proiect castigator in cadrul programului de granturi Raiffeisen Comunitati.

Coordonat de fundatia Estuar din Bucuresti, impreuna cu bloggerul Iulia Trandafir, proiectul vizeaza implicarea tinerilor si adultilor care au probleme de sanatate mintala in actiuni care sa le dea curaj sa se manifeste in comunitate. De asemenea, proiectul vrea sa reduca prejudecatile comunitatii in ceea ce priveste aceasta categorie de persoane.

Inceput in luna octombrie, proiectul a desfasurat deja o parte din activitati. Iulia Trandafir a scris pe blogul ei (aici si aici) despre sanatatea mintala si implicit despre proiect.

In perioada 28 noiembrie – 23 decembrie, fundatia Estuar a inceput campania „Este momentul nostru sa castigam„, pentru a trage un semnal de alarma asupra importantei sanatatii mintale. Pe durata campaniei, prietenii paginii de Facebook a Fundatiei Estuar au putut afla in fiecare zi informatii despre subiect: ce implica problemele de sanatate mintala, cum pot fi ele depistate, unde poti cere ajutor, cat de grava este o astfel de situatie si, mai ales, cat de frecventa este ea.

„Sanatatea mintala este in continuare asociata cu boala psihica. A fi sanatos mintal inseamna a avea echilibru emotional, a sti cum sa te faci iubit, cum sa-ti folosesti resursele pentru a avea succes, a-i intelege pe ceilalti si a fi capabil sa te bucuri de viata. Asta inseamna ca Sanatatea Mintala este un domeniu constructiv, dinamic, pozitiv, care poate pasiona pe multi. Eu cred ca in cadrul oferit de Fundatia Estuar s-au dezvoltat suficiente proiecte, astfel incat sa putem influenta conceptiile privitoare la Sanatatea Mintala in Romania dinspre respingere si marginalizare catre intelegere si implicare”, spune Dr. Cristian Andrei.

In cadrul acestei campanii, coordonatorii proiectului au organizat pe 20 decembrie un eveniment caritabil la Orange Concept Store din Bucuresti.

„Au venit la evenimentul nostru aproximativ 40 de persoane din toate sectoarele: business, ong, institutii publice. Am avut doua grupuri de colindatori foarte apreciati de catre public, precum si un coltisor de prezentare a produselor realizate in cadrul atelierelor Fundatiei Estuar, acestea fiind foarte curtate si chiar cumparate. De asemenea, la final a avut loc o scurta interventie muzicala a lui Damian Draghici”, ne-au transmis ‘estuarienii’.

In urma vanzarii produselor s-au colectat peste 1200 de lei pentru beneficiarii fundatiei, care au primit cadouri de sarbatori.

Proiectul continua in 2012 cu un eveniment ce va avea loc in martie, cu ocazia Martisorului si cu vanzarea produselor lucrate manual de beneficiarii fundatiei Estuar.

„Si tu poti contribui la sanatatea mintala a semenului tau!” este un proiect castigator in cadrul programului de granturi Raiffeisen Comunitati 2011. Lista completa a proiectelor castigatoare o puteti vedea aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *