Program de granturi

After school pentru 40 de copii din Odorheiu Secuiesc

Pe parcursul lunilor noiembrie si decembrie ale anului 2011, 40 de copii de scoala generala din Odorheiu Secuiesc, proveniti din familii cu situatie financiare precara, au beneficiat de un program tip after-school.

Initiativa le-a apartinut celor de la Asociatia Comunitatea Surorilor Franciscane sub Ocrotirea Sfintei Familii din Mallersdorf, care au castigat o finantare in cadrul programului nostru de granturi de anul trecut cu proiectul „Serviciu social pentru copii cu situatie materiala si familiala dezavantajoasa„.

Scopul proiectului a fost asigurarea ingrijirii si a supravegherii dupa scoala a 40 de elevi de clasele I-IV care provin din familii care intampina dificultati. Acesti copii au fost, in mare parte, elevii gradinitei Nardini din Odorheiu Secuiesc, infiintata de asociatie.

Dupa terminarea orelor de scoala copiii vin la noi. Luam impreuna masa de pranz si apoi cei mici se culca. Cei mari se joaca in curte sau, acum ca este mai frig, in sala. In fiecare zi, dupa joaca, ajutam copiii cu temele si cu lectiile pentru a doua zi. Avem si un ”atelier” de creativitate, unde jucam jocuri, desenam, pictam. Copiii sunt impartiti in patru grupe, fiecare cu propriul coordonator.  

La 17.30 se ia masa de seara, iar apoi copiii se intorc acasa. In plus, in fiecare vineri organizam activitati distractive pentru copii: gatim impreuna sau realizam obiecte lucrate manual (vederi, desene)”, a spus TÖRÖK EDITH, coordonatorul proiectului.

“Serviciu social pentru copii cu situatie materiala si familiala dezavantajoasa” este un proiect castigator in cadrul programului de granturi Raiffeisen Comunitati 2011. Lista completa a proiectelor castigatoare o puteti vedea aici.  

1 comentariuScrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *