Banking responsabil Educaţie

Creativity and Innovation Challenge la Constanta

Exercitiul nostru si al partenerilor nostri de la Junior Achievement prin care am incercat sa aflam ce inseamna „banca ideala” pentru tineri s-a incheiat in acest weekend, la Constanta.  Sambata, pe 31 martie, ne-am intalnit la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Constanta cu 84 de elevi din 11 licee din oras. Cu o saptamana inainte, avusese loc editia din Bucuresti a concursului, unde au venit 86 de tineri din 14 licee. In ambele ocazii, elevii au reusit sa dezvolte planuri de afaceri care sa puna bazele unei banci pentru tineri, indrumati de cei 15 voluntari Raiffeisen.

Liceenii care au participat la „Creativity and Innovation Challenge” au dat dovada de multa creativitate si spirit inovator atunci cand i-am intrebat cum isi imagineaza o banca ideala. Ei au venit cu un raspuns simplu: din punctul lor de vedere, banca ideala e aceea care ii ajuta sa isi continue educatia.

Au fost multe idei frumoase si plauri de afaceri reusite, dar si multe puncte comune.

Care sunt lucrurile asupra carora au cazut de acord?

– in primul rand, ca banca ar trebui sa aiba produse pentru finantarea studiilor universitare

– ca o banca este un loc de munca stabil, dezirabil

– banca ar trebui sa comunice permanent cu clientii sai, prin toate canalele posibile.

Speram ca a fost o experienta frumoasa pentru toti cei 170 de participanti, indiferent daca au castigat sau nu. Si le multumim!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *