Banking responsabil Sanatate

2% pentru SMURD

Stiati ca pana la jumatatea lui mai puteti alege sa virati 2% din impozitul pe venit catre un ONG sau o institutie de cult? Cred ca fiecare dintre noi vrea ca macar o parte din banii dati anual sub forma de impozit sa se duca intr-un proiect in care crede, fie ca e vorba de unul social, de mediu sau de educatie.

In 2011, doar un sfert dintre persoanele platitoare de impozit pe venit au ales sa foloseasca „Programul 2%”. Din totalul de 115 milioane RON redirectionati anul trecut, SMURD-ul a primit 4,3 procente: adica in jur de 5 milioane de RON. Asa ca anul acesta Raiffeisen Bank a ales sa sprijine SMURD in strangerea de fonduri necesare pentru a salva zi de zi vieti.

Ce va face, concret, Raiffeisen Bank? In primul rand va promova in toate cele 543 de agentii ale sale campania „2% pentru SMURD” a Fundatiei pentru SMURD. In felul asta, speram noi, oamenii nu vor uita ca pot alege unde sa mearga banii lor.

In al doilea rand, daca sunteti din Cluj, Sibiu, Oradea, Brasov sau Targu Mures, puteti depune formularele de redirectionare a 2% din venit catre Fundatia pentru SMURD chiar in sucursalele bancii. Formularele completate vor fi apoi trimise catre Administratia Financiara de catre voluntarii Fundatiei pentru SMURD.

  • Cluj-Napoca: Agentia Cluj – str. Aviator Badescu nr.1
  • Alba Iulia: Agentia Alba – Piata I.C. Bratianu nr. 20
  • Targu Mures: Agentia Bartok Bela – Str. Bartok Bela nr. 1-3
  • Sibiu: Agentia Sibiu – Piata Aurel Vlaicu
  • Oradea: Agentia Vulturul Negru – Piata Unirii nr. 2-4

In al treilea rand, Raiffeisen Bank doneaza Fundatiei pentru SMURD 0,5% din valoarea fiecarei tranzactii efectuate cu cardul SMURD la comercianti sau pe Internet si jumatate din taxa anuala de administrare. De vara trecuta, cand a fost lansat, cardul SMURD a fost emis in cateva mii de exemplare, in urma folosirii carora Fundatia a primit deja o suma importanta. Acest lucru a fost posibil si pentru ca, in medie, posesorii cardului SMURD fac cu 50% mai multe tranzactii electronice decat cei ai unui card standard, iar valoarea medie a tranzactiilor este cu aproximativ 15% mai mare.

„In fiecare an, cu ajutorul populatiei, reusim sa demaram noi proiecte de sustinere a activitatii SMURD. Credem in aceasta initiativa, realizata in parteneriat cu Raiffeisen Bank si consideram ca vom reusi sa atingem scopul final al activitatii noastre: salvarea unui numar cat mai mare de vieti omenesti”, a spus dr. Raed Arafat, Presedintele Fundatiei pentru SMURD.

Dar indiferent de cauza pe care veti alege sa o sustineti, va veti simti mai bine atunci cand veti sti ca si voi ati contribuit intr-un fel. Pe cuvant de cercetas!

1 comentariu

  • Shinni spune:

    salut! related SMURD.ar trubei pt anul viitor un program free care sa preia datele din format .txt, din programul oferit de mfinante pt intocmirea fiselor fiscale, si sa complecteze automat o declaratie 200 cu datele fundatiei -in speta SMURD. Foarte multi oameni nu gasesc timp, si energie sa caute datele fundatiei (corecte), apoi sa le complecteze, sa se duca sa ceara inca o copie dupa fisa fiscala de la angajator, si sa se duca sa o complecteze. Acum eu o sa incerc sa il fac pt la anu, dar daca il mai face cineva anul viitor cu atat mai bine. Un program easy > import all data *din fisierul .txt salvat pe discheta(depus la finante) , introdus datele fundatiei, print pt fiecare om, fundatia aleasa. Adica cand vine omul la salarizare sa poata sa ii dea omu tot ce are nevoie, fisa fiscala SI declaratia complectata gata. Diferenta e in cazul meu 250 de persoane . per total cateva mii de euro/companie mare -care poate fi implicata usor in genul asta de ajutor. A da si compania mai departe a depus declaratiile alea in numele salariatilor, asa ca nu au trubeit ei sa mearga la finante, sa stea la coada, sau sa plateasca sa le trimita prin posta. Problema la donatii sta in logistica.Orice hartie sau minut, cost suplimentar taie avantul. Stiu din experienta persoanala, daca am rezolvat problema cu documentele, cu trimisul lor, persoanele au fost mai mult decat fericite sa semneze/doneze banii la SMURD. Diferenta poate fi cateva zeci de mii de euro /an. revin poate la anu cu info suplimentar.Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *