Mediu Sport

Pedalam impreuna sambata asta?

Vorbeam saptamana trecuta de pistele de biciclete. Ei bine, nu am reusit sa va aducem piste, dar va aducem biciclete!

Pentru ca de sambata, 7 aprilie, I’Velo se intoarce in Bucuresti. Va asteptam la turul de biciclete pe care il facem cu ocazia asta sambata, la ora 11:00, in Parcul Herastrau, zona Expo Flora. De acolo vom pleca spre Arcul de Triumf, vom cobori pe Kiseleff, vom face stanga pe str. Ion Mincu si ne vom intoarce pe Aviatorilor la Piata Charles de Gaulle.

Cu ce vine nou I’Velo in cel de-al treilea an de existenta

Rapid, ca sa nu va plictisesc:

– anul asta am schimbat toate bicicletele. Avem 950 de biciclete nou-noute, galbene, sa se-nvarta dupa soare.

rotile bicicletelor vor fi mai mici cu 5 cm in diametru. Asta inseamna ca ele vor fi mai usor de folosit pentru toata lumea, indiferent de varsta.

am innoit si centrele de inchiriere a bicicletelor: sunt mai mari, arata mai bine si, cel mai important, sunt gandite sa usureze inchirierea.

– sistemul informatic aduce doua lucruri: in primul rand, centrele sunt legate intre ele, asa ca puteti lua, de exemplu, o bicicleta din Tineretului si sa o lasati in Herastrau. In al doilea rand, e suficient sa va faceti un cont o singura data, iar apoi inchiriati bicicleta doar prezentand buletinul.

cele mai bune vesti le avem pentru timisoreni: pentru ca I’Velo ajunge si la ei cu 100 de biciclete galbene proaspat scoase din cuptoarele fabricii DHS de la Deva. Centrul de acolo va fi localizat in fata Primariei, in Parcul Justitiei, si va fi deschis pe 10 aprilie.

– asa ca am ajuns la 7 centre de inchiriere: 3 in Bucuresti (in Parcurile Tineretului, Herastrau si Izvor), si cate unul in Brasov, Constanta, Iasi si Timisoara

centrele vor fi deschise in doua etape: in prima vor fi deschise centrele din Bucuresti (Herastrau – 7 aprilie, Tineretului – pana pe 15 aprilie), Timisoara (10 aprilie – Parcul Justitiei, in fata Primariei) si Brasov (14 aprilie – Centrul Civic). In cea de-a doua etapa, in mai, vor fi deschise centrele din Bucuresti (Izvor), Constanta si Iasi.

– pentru a putea extinde programul si in alte orase, am pastrat gratuitatea pentru elevii de pana la 16 ani si pensionari. Pentru ceilalti utilizatori, inchirierea unei biciclete va costa 4 RON pe ora sau 15 RON pentru intreaga zi.

bicicletele pot fi inchiriate online, pe www.ivelo.ro

Bicicletele vor fi disponibile zilnic, de luni pana vineri in intervalul orar 11:00-19:30, iar sambata si duminica intre orele 10:00 si 19:30.

Ne vedem in Herastrau sambata asta? Putin inainte de ora 11:00, ca sa avem timp sa ne luam bicicletele pentru tur? Stiu ca e dimineata, dar va asigur ca ziua vi se va parea mult mai lunga daca o incepeti cu un pedalat!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *