Sport

La plimbare cu I’Velo

Ploile s-au cam tinut lant in ultima saptamana insa, in dupa-amiezile in care s-a aratat soarele, bucurestenii, brasovenii, timisorenii sau constantenii au iesit la plimbare pe 2 roti.

Aerul curat si dorinta de a face miscare i-au scos din case cu mic cu mare pe aleile parcurilor, pedalatul dovedindu-se a fi iarasi cel mai placut mod de relaxare.

In Capitala, in Parcul Herastrau, au fost inchiriate peste 700 de biciclete in ultimele 7 zile, iar in Parcul Tineretului peste 600 de bucuresteni au dat la pedale. In total, in toata tara, in orasele in care se afla centre de inchirirere a bicicletelor „I’Velo”, peste 3.500 de romani au fost  fani ai pedalelor in saptamana ce tocmai se incheie.

6 milioane de kilometri parcursi in doar un an

In perioada 2010-2011, romanii au petrecut pe bicicletele “I’Velo” peste un milion de ore si au parcurs mai mult de 6 milioane de kilometri. Prin utilizarea transportului ecologic, pe doua roti, in locul autovehiculelor, romanii au facut o economie de peste 800 de tone la dioxidul de carbon emis in atmosfera.

De asemenea, proiectul a creat 70 de locuri de munca, iar marca a avut 5 milioane vizualizari si 500 de aparitii in mass-media romanesti si internationale. Bicicletele “I’Velo” au fost folosite de peste 2.500 de persoane la 32 de evenimente (Noptile Institutelor, Galeriilor, Bibliotecilor, Bucharest Summer University, Peninsula, Best’fest, Recicloniada, Let’s do it Cluj, Cursa ratustelor Oradea etc.).

Citeste continuarea pe green-report.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *