Sport

Bike Fest 2012: primul talcioc de biciclete second hand (nefurate) din Bucuresti

Portocala Mecanica, prima platforma online dedicata culturii bicicletei si atelierul de vopsit si reconditionat biciclete BitaColor organizeaza, in cadrul evenimentului Bike Fest, primul targ de biciclete, accesorii și componente de biciclete second hand din București. Talciocul va avea loc pe 29 si 30 septembrie, in Parcul Izvor din capitala.

Iubitorii de biciclete sunt asteptati timp de doua zile sa isi aduca la vanzare bicicletele, accesoriile si componentele bicicletelor pe care nu le mai folosesc, pentru a le vinde celor interesati.

Potrivit rezultatelor unui studiu recent realizat de Green Revolution, pretul mediu platit in Romania pentru o bicicletă este 540 de lei.

Cele mai multe biciclete noi încadrate în acestă marjă de pret sunt i nsa inferioare din punct de vedere calitativ. Bicicletele care vor fi scoase la va nzare la talciocul din Parcul Izvor vor avea un pret mai mic decat aceasta medie, spune Cosmin Popan, unul dintre organizatorii Talciocului de biciclete.

Toate bicicletele care vor fi aduse spre vânzare la talcioc vor beneficia de revizie gratuită din partea unor mecanici care se vor asigura că acestea sunt functionale în momentul vânzării. Totodată, pentru a nu încuraja traficul, comerciantii care vor fi prezenti pe parcursul celor două zile în Parcul Izvor vor putea aduce cel mult două biciclete, respectiv cel mult două piese/accesorii de acelasi fel.

“Cei care doresc să îsi achizitioneze o bicicletă second hand în Bucuresti sunt adesea nevoiti sa mearga in piete improvizate in zone periferice ale orașului, unde nu exista certitudinea că produsele cumpărare nu sunt furate sau că sunt cu adevărat funcționale. Talciocul de biciclete pe care îl pregătim elimină aceste neplăceri, pentru că vom verifica bicicletele aduse la vânzare și pentru că vom oferi consultanță celor care nu se pricep foarte bine să aleagă bicicleta care li se potrivește, mai adaugă Lucian Simion, organizator al Talciocului.

 

Printre motivele pentru care o bicicletă second hand este, uneori, o alegere mai bună decât una nouă se numără:

pretul mai mic;

  • este o ispită mai mică pentru hoti;
  • are o personalitate si o istorie aparte fată de o bicicletă nouă;
  • iti permite să te distingi în marea masă de bicicliști pentru că sunt sanse mici să mai dai peste una identică.

Pentru a putea participa la talciocul organizat de Portocala Mecanică și BițaColor, trebuie să vă înscrieți cu datele personale de contact, precum și cu câteva detalii despre biciclete / piese / accesorii, pe site-ul Bike Fest, în secțiunea de înscrieri. Regulamentul complet de înscriere poate fi descărcat de aici.

În plus, pentru posesorii fericiți ai unei biciclete care nu au nevoie să vândă sau să cumpere, organizatorii au pregătit, pentru cele două zile de festival, și alte surprize: Autumn Fix – atelier de reparat și recondiționat biciclete pe iarbă, atelier de vopsit biciclete, bike-speed dating, proiecții de filme cu și despre biciclete și multe altele.
Pentru mai multe informatii despre Talcioc, puteti apela cu incredere la

Cosmin Popan: tel: 0727 722 643;
Sorina Iordan: tel: 0728 977 125; 
Mădălina Oprisan: tel: 0723 113 441.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *