Sport

Echipa Raiffeisen Runners alearga, nu se joaca!

Nu ca am avea ceva impotriva jocului, insa mai important in acest week-end este faptul ca vom alerga. Si nu oriunde, ci la Bucharest International Marathon – Raiffeisen Bank, cea mai importanta cursa de alergare pe sosea din Romania.

Circa 115 alergatori din cadrul bancii vor lua startul la aceasta competitie, care include probe de maraton, semi-maraton, maraton stafeta si cros popular.

Printre acestia se detasează echipa Raiffeisen Runners care, dupa patru luni de pregatire, este acum gata de start.

Sunt opt membri in aceasta echipa, dominata – aparent surprinzător – de fete. Astfel, în proba de maraton vor concura Maria Popovici, Isabella Rotar și Alexandru Totolan, iar în proba de semi-maraton Mihaela Bericov, Silvana Boian, Adriana Crosman, Cristina Mihalka si Catalina Mitroi.

Timp de patru luni colegii s-au pregatit special pentru Maratonul International Bucuresti, unde vor alerga pentru prima oara. Ii puteti vedea aici si aici.

Maratonul este un obiectiv cu care cochetez inca de anul trecut de la prima editie, dar n-am gasit curajul si timpul necesar, fiind si primul meu an in Bucuresti, an in care mi-a fost imposibil sa impletesc performanta profesionala cu cea sportiva. Am constatat anul acesta ca cele doua se completeaza chiar foarte bine.

De curand am implinit 35 de ani, iar alergarea maratonului constituie pentru mine si cel mai frumos cadou pe care mi l-as putea face la aceasta varsta. Imi doresc ca acest cadou sa se repete si in urmatorii ani, spune Isabella Rotar, Directorul agentiei Raiffeisen Bank – Teiul Doamnei.

Au fost patru luni deloc usoare, în care caldura, accidentările, programul aglomerat dar si concediile au reprezentat dificultăti în programul de pregătire. Dar au mai fost și patru luni în care Raiffeisen Runners au descoperit ceea ce înseamnă alergarea: o provocare, mai multă disciplină, bucuria efortului si a regăsirii de sine.

Maria Popovici, una din colegele noastre care va alerga pentru prima oara in viata ei nici mai mult, nici mai putin de 42 de km, spera sa termine cursa in mai putin de 5 ore.

Am emotii mari mari mari. Incerc sa-mi imaginez cum va reactiona corpul meu dupa cei 28 de km pe care i-am alergat la cel mai lung antrenament. Incepand cu kilometrul 29 e o nebuloasa pe care o voi descurca la maraton ‘in premiera’ 🙂 Ma bucur ca am avut curaj sa ma inscriu la proba de maraton si sper sa o termin in mai putin de 5 ore.

Am intrebat-o pe Maria cum i s-au parut antrenamentele, cam cum s-au desfasurat si ce sacrificii au presupus.

In timpul saptamanii aveam, de obicei, doua antrenamente scurte (care au variat intre 6 si 12 km), seara, dupa job, fie in Herastrau, fie pe stadionul Tineretului de langa Arcul de Triumf. Antrenamentul lung era intotdeauna in weekend, fie sambata dimineata, fie duminica dimineata. A fost destul de greu si sa renunt la iesirile cu prietenii la bere pentru ca a doua zi n-as mai fi fost in stare sa ma trezesc si sa alerg 20 km sau mai mult.

Totusi, satisfactia pe care o ai cand te intreaba prietenii cat ai mai alergat si expresia de pe fetele lor dupa ce le spui o cifra (18 sau 20 sau 24….nu mai zic de 28:)) ….e priceless 🙂 si atunci iti dai seama ca merita, chiar merita sa sacrifici niste lucruri pentru asta.

Maria este constienta de faptul ca acest maraton o va ajuta foarte mult in dezvoltarea personala si ii va intari increderea de sine. Cat priveste dozarea efortului, in cazul ei totul a venit natural, fara eforturi speciale in a-si doza energia.

Nu ascult muzica atunci cand alerg. Acest obicei e raspandit printre alergatorii ‘singuratici’. Mie imi face placere sa alerg impreuna cu altii, cu cel putin inca o persoana, pentru ca imi face placere sa vorbesc in timp ce alerg. Conversatiile pot sa varieze foarte mult pentru ca depind de persoana cu care alerg. Pana la urma subiectul nu conteaza atat de mult ci faptul ca timpul trece mult mai usor cand vorbesti cu cineva.

Au fost si momente in care nu am avut cu cine sa alerg. Acele antrenamente ma ajutau sa imi pun gandurile in ordine, sa ma incurajez singura privind distanta pe care o mai am de parcurs, sa ma felicit pentru cat am alergat pana atunci, pentru timpul scos etc… Cred ca alergatul de unul singur te ajuta sa te imprietenesti mai mult cu tine insuti.

Le tinem pumnii colegilor nostri si suntem siguri ca vor reusi sa duca la indeplinire aceasta provocare.

icii au presupus.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *