Sport

6-7 octombrie – a cincea editie a Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon 2012

In acest weekend, pe 6 si 7 octombrie 2012, se da startul celei de-a cincea ediții a Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon, unul dintre cele mai mari evenimente de atletism stradal găzduite de Bucuresti.

Pe 3 octombrie a fost ultima zi de înscrieri online pe www.bucuresti-maraton.ro. Vineri 5 octombrie între orele 13,00 –20,00 si sambătă 6 octombrie între orele 10,00- 20,00 se pot face înscrieri direct la Sport Expo, în Piata Constitutiei.

Este al doilea an în care copiii se vor bucura de o zi dedicată numai lor pe 6 octombrie, cu startul pe categorii de vârstă, începând cu ora 10.00 din Piata Constitutiei. Crosul Copiilor este o zi special pregătită pentru copiii pasionati de alergare, cu activităti si surprize oferite de Raifi, Scooby-Doo si Greeny, si cu premii pe categoriile de vârsta 4-5 ani, 6-7 ani, 8-9 ani, 10-12 ani. Cei cu vârsta de 13 și peste 13 ani sunt asteptati la Cursa Populara Gillette din 7 octombrie.

Probele competitive VW ale Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon sunt Maraton – 42, 195 km, semi-marathon – 21,095 km sau stafetă – 4X10,54 km, iar cele populare sunt Cursa Populară Gillette – 3,5 km si Crosul Copiilor – 0,5 şi 1 km . Persoanele cu dizabilități pot concura la oricare dintre probe.

Federatia Română de Atletism organizează pe 7 octombrie, în cadrul RBBIM Campionatul National de Maraton, Seniori, Tineret si Juniori, masculin si feminin si Campionatul National de Maraton pentru Veterani.

‘Prin organizarea acestui maraton, dorim sa sensibilizăm publicul cu privire la beneficiile activitătii sportive si ale unui stil de viată sănătos. Ca si canotor am simtit de la an la an schimbările benefice aduse de o disciplină riguroasă, o dietă echilibrată si activitate fizică. Având în vedere că din ce în ce mai multe persoane suferă de afectiuni cardio-vasculare, obezitate si probleme cu articulatiile, maratonul este o competitie binevenită ce pune accentul pe importanta exercitiului fizic’, a declarat Valeria Răcilă van Groningen, Presedinte al Asociatiei Bucharest Running Club.

Suntem încrezători că editia din acest an va aduna peste 6000 de participanti (alergători si sustinători). Sunt deja înscrisi atleti din 30 de tari, printre care 20 de atleti de elita din Kenya, Etiopia, Rusia. Editia din 2011 a demarat proiectul ‘Turism sportiv în Bucuresti’ iar anul acesta ne asteptam la peste 700 de vizitatori  ai capitalei cu ocazia MIB” spune Oana Năstase, director al Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon.

”Raiffeisen Bank dezvoltă si sustine proiecte in comunitătile în care activează, iar parteneriatul de 5 ani cu Maratonul International Bucuresti este o dovadă a implicării băncii în proiecte sustenabile. Sportul este foarte important în ceea ce priveste abordarea unui stil de viată sănătos si echilibrat si suntem încântati să observăm că de la an la an numărul alergătorilor creste” a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relaţii Publice Raiffeisen Bank.

Suntem bucurosi să continuăm traditia sustinerii Maratonului International Bucuresti, asa cum am facut-o si în ediţiile precedente. Mai mult decât atât, anul acesta vom participa la Maraton si cu o echipă specială care va alerga pe traseul de stafetă (4 x 10.5km). Este un eveniment important din viaţa Bucureştiului, a României şi a Federaţiei Române de Atletism care, iată, va sărbători peste câteva zile 100 de ani de activitate”, a declarat Sorin Matei, Presedinte, Federatia Romana de Atletism.

Favoritii  cursei de maraton sunt Siyoum Debele Lemma născut in  1975 în Etiopia cu cel mai bun timp al carierei de  2h10’48’’, alături de Getu Teklu, tot din Etiopia, care a alergat deja la Bucuresti, finalizand cursa în 2h17’21’’.

Noutatea editiei 2012 este că se desfăsoară pe un traseu stradal securizat și închis circulației auto pe o distanță de 21 km.

O altă noutate a RBBIM 2012 este numărul mare de echipe corporatiste care s-au înscris la diferite probe: 202 membri ai echipei Run4Fun ai PwC România, peste 100 alergători Raiffeisen Bank, stafetele VW, echipele Kaufland, Amway, GSK, Petrom, s.a.

Florin Stanciu din Ploiesti va alerga 100 km cu ultimii 42 în cadrul RBBIM, pentru Pădurea Copiilor plantată de Viitor Plus si pentru Pachamama ca mod de a atrage fonduri si de a sensibiliza opinia publică pentru Drepturile Naturii.

În data de 6 octombrie circulatia se va închide de la ora 8,00 pâna la ora 14,00 pe Bd. Unirii între Piata Constitutiei si intersectia cu Regina Maria, doar pe sensul către Piata Unirii. Competitiile pentru copii vor avea loc intre orele 10,00 si 12,30.

In data de 7 octombrie circulatia se va închide începând cu ora 5,00 pâna la ora 17,00 pentru amenajarea traseului, iar competitiile au loc între 9,00 si 16,00 pe traseul: Piata Constitutiei, Bd. Libertatii, întoarcere la Piata Cosbuc, Bd. Libertătii, dreapta pe Bd. Unirii spre magazinul Unirea, intersectarea cu Bd. Brătianu, continuare pe Bd. Unirii până la Piata Alba Iulia, continuare pe Bd. Decebal până la  iPiata Muncii, înainte pe Bd. Basarabia până la intersectia cu Bd. Chisinău, întoarcere pe Bd. Basarabia până la Stadionul National, intrare în parc și înconjurarea Stadionului Național – Național Arena, revenire pe Bd. Basarabia, Piata Muncii, continuare pe Bd. Decebal spre Piata Alba Iulia, continuare pe Bd. Unirii până la Piata Unirii, intersectarea cu Bd. Brătianu, continuare pe Bd. Unirii până la Piata Constitutiei, dreapta pe Bd. Libertătii, dreapta pe Bd. Natiunile Unite, până la Bd. Brătianu, întoarcere 180 grade la stânga pe Splaiul Independenței până la Calea Victoriei, urcare pe Calea Victoriei până la Teatrul Odeon, întoarcere 180 grade la stânga cu coborâre pe Calea Victoriei până la Splaiul Independentei, dreapta pe malul Dâmbovitei până la Podul Stirbei Vodă, stânga – traversarea podului spre Bd. Eroilor, stânga pe Splaiul Independentei până la Bd. Libertătii, cu deplasare dreapta pe Bd. Libertătii până  în Piata Constitutiei.

În 7 octombrie vor avea loc urmatoarele competitii cu start la 9,30: maraton 42 km, semi-maraton 21 km, stafeta de 4×10 km – care se desfăsoară pe traseul descris anterior și cursa populară de 3,5 km care se desfășoară pe străzile  din jurul Palatului Parlamentului, respectiv Bd. Libertății, Calea 13 Septembrie, strada Izvor, Bd. Națiunile Unite, între orele 9,30 și 11,30.

Despre Bucharest International Marathon (BIM) și Bucharest International Half Marathon (BIHM)

Începând cu anul 2008, Bucureştiul a fost inclus în circuitul internaţional al maratoanelor, alăturându-se astfel celorlalte capitale europene care găzduiesc astfel de competiţii în fiecare an. În 2012 a avut loc și prima ediție a Petrom Bucharest International Half Marathon. BIM și BIHM sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională de Maratoane și Semi-maratoane). Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon 2012 este o competiţie internaţională care include atât probele clasice de maraton de 42,195 de km, semi-maraton 21,095 km,  ştafetă 4×10,548 km, cât şi cursa populară de 4 kilometri, cursa copiilor de 1 kilometru, proba scaunelor cu rotile destinată persoanelor cu dizabilităţi.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *