Banking responsabil

Steven van Groningen este noul presedinte al United Way Romania

Steven van Groningen, Presedinte si CEO Raiffeisen Bank, este noul presedinte al Consiliului Director al Fundatiei United Way Romania.

Acesta este al treilea mandat al domnului van Groningen, dupa ce a mai condus United Way în perioada 2004-2006.

”Sunt foarte atasat de cauza United Way si consider ca pot contribui in continuare la extinderea impactului pe care il are United Way in Romania”, a spus Steven van Groningen la alegerea sa.

”Am ales sa ma implic inca de la infiintarea Fundatiei, in 2004, pentru ca este un sistem care reuseste sa ofere o sansa tuturor celor dezavantajati. Ii ajuta pe cei vulnerabili – copii, varstnici, parinti, persoane cu dizabilitati, persoane fara adapost – prin servicii constante de reintegrare sociala. Si in acelasi timp le ofera celor care sunt intr-un loc bun sansa sa faca ceva pentru cei din jur. Admir foarte mult la United Way felul in care reuseste sa îi aduca laolalta pe toti membrii comunitatii – cetateni, companii, organizatii non-profit, autoritati – pentru ca numai prin contributia tuturor putem spera sa avem o societate mai buna. Sper ca in urmatorii ani acest model de colaborare comunitara se va extinde pana cand vom lucra toti pentru aceleasi cauze” – Steven van Groningen

Steven van Groningen s-a implicat constant  în activitatea United Way. La initiativa sa s-a înfiintat Fondul de Rezerva al Fundatiei, un depozit tip endowment al carui scop este independenta si sustenabilitatea financiara a organizatiei, pentru ca, indiferent de climatul economic, sa poate sa ajute comunitatea locala sa rezolve problemele sociale grave. Fondul de Rezerva ii permite Fundatiei sa faca planuri de interventie pe termen lung, pentru ca tipul de ajutor pe care il da comunitatii – prevenirea abandonului scolar, pregătirea profesională a persoanelor cu dizabilităti, servicii medicale si sociale pentru vârstnici – trebuie făcut sustinut pentru a avea impact real în comunitate.

Pentru implicarea sa, dl. van Groningen a fost invitat să facă parte din Consiliul Director al United Way Europe. El este si membru al Societătii Alexis de Tocqueville, clubul donatorilor individuali care contribuie cu mai mult de 10.000 de dolari anual la cauzele United Way.

Cei 25.000 de membri din întreaga lume formează o rețea de lideri implicați în problemele comunitătilor lor, care isi coordoneaza eforturile pentru a sprijini cele mai eficiente solutii pentru problemele sociale grave.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *