Sport

VeloCompass – competitie de ciclism si alergare

Primavara vine cu o competitie inedita, adresata pasionatilor de ciclism si alergare: VeloCompass. Evenimentul are loc pe 28 aprilie in padurea Baneasa de langa Bucuresti.
VeloCompass este o competitie de orientare pe bicicleta, insa in acest an, proba de echipe s-a schimbat intr-o  stafeta-duatlon: alergare + bicicleta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Concurentii trebuie sa atinga un numar de posturi de control instalate pe teren, folosind bicicleta sau in alergare, in cel mai scurt timp posibil, cu ajutorul hartii si al busolei. Calitatile de orientare ale sportivilor vor fi decisive in stabilirea castigatorilor.

Competitia contine doua probe: una de tip MTB-O (sportivii ating un numar de posturi de control instalate in teren, folosind bicicleta), precum si o proba de tip Duatlon Stafeta, (o echipa formata din doua persoane, folosind pentru o proba bicicleta, iar pentru cealalta proba alergarea, consecutiv, vor atinge, pe rand, un numar de posturi de control instalate in teren, in cel mai scurt timp posibil, cu ajutorul hartii si al busolei).

Mai multe detalii legate de orientare si tutoriale video gasiti si pe pagina concursului.

Ne vedem acolo!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *