Educaţie

Tur de forta pentru 1000 de elevi si zeci de angajati ai Raiffeisen Bank

„Ce vreau sa devin dupa ce termin scoala?”, „Care este cel mai potrivit loc de munca pentru mine?”, „Ce cunostinte trebuie sa am pentru a lucra intr-o banca?”, „Ce presupune lucrul cu banii?”.

In saptamana “Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” (din perioada 1-5 aprilie), peste 1000 de elevi din programele educationale „Noi insine” si „Job Shadow Day” au vizitat agentii ale Raiffeisen Bank, pentru a afla cum functioneaza o banca si care sunt meseriile specifice domeniului bancar.

Educatia este pentru Raiffeisen Bank un domeniu prioritar de investitie comunitara. Din 2010, dezvoltam si sustinem proiecte educationale alaturi de partenerul nostru strategic, Junior Achievement, cea mai mare si mai dinamica organizatie internaţionala de educatie economica si antreprenoriala.

Asa cum ati putut afla si din articolul Stefaniei Popp, programul de educatie financiara „Noi insine” este special conceput si adaptat pentru elevii intre 6 si 8 ani, intr-o versiune pilot. Aceasta contine si o serie de activitati auxiliare, prin care elevii exerseaza un comportament financiar educat. Intre 1 si 5 aprilie au fost programate vizite ale elevilor la mai multe agentii Raiffeisen Bank, din orasele Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Focsani, Galati si Timisoara. Peste 750 de elevi au participat la activitatea “Vizita la banca” si au facut un tur pe la ghiseele si departamentele agentiilor, unde colegii nostri le-au explicat cum “se lucreaza” cu banii.

Pentru a XI-a editie a „Job Shadow Day”, elevi cu varste cuprinse intre 17 si 19 ani au petrecut o zi langa un angajat din banca.

„Tatal meu este gardian la o alta  banca. Locuiesc la distanta de cat iva pasi de Raiffeisen Bank si trec de nenumarate ori prin fata acestei agentii. Azi am aflat direct de la sursa cat de importanta este si contributia sa la buna desfasurare a muncii celorlalti angajati. M-a uimit multitudinea raspunderilor pe care le au toti angajatii,  felul placut al acestora de a discuta cu clientii  care pleaca multumiti si lucrul in echipa”, a spus un elev participant la programul Job shadow day in Zimnicea.

Peste 35 de colegi de-ai nostri au fost „urmariti din umbra” de elevi din clasele a XI-a si a XII-a din orasele Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bacau, Baia Mare, Baicoi, Botosani, Brasov, Buzau, Cluj-Napoca, Constanţa, Deva, Focşani, Iasi, Motru, Onesti, Pitesti, Slatina, Tandarei, Targu Mures, Timisoara, Tulcea si Zimnicea.

“In cadrul Job Shadow Day, am avut placerea sa avem alaturi de noi un grup de elevi din clasele a XI-a si a XII-a ai Colegiului Economic Maria Teiuleanu Pitesti si ai Liceului de Arta Dinu Lipatti Pitesti. Discutiile au fost interactive, reflectand un interes crescut fata de activitatea desfasurata intr-o banca. Din discutiile cu colegii mei  au reiesit provocarile si competentele necesare unui loc de munca in banca. Intreaga echipa a fost incantata de participarea la acest proiect”, spune un consultant voluntar Raiffeisen Bank din Pitesti.

Peste 35 de colegi de-ai nostri au fost „urmariti din umbra” de elevi din clasele a XI-a si a XII-a din orasele Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bacau, Baia Mare, Baicoi, Botosani, Brasov, Buzau, Cluj-Napoca, Constanţa, Deva, Focşani, Iasi, Motru, Onesti, Pitesti, Slatina, Tandarei, Targu Mures, Timisoara, Tulcea si Zimnicea.

Activitatile din acesta saptamana ne-au reconfirmat ca educatia este importanta, la orice varsta.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *