Banking responsabil

Raiffeisen Bank participa la cel mai nou program de internship lansat de AmCham Romania

In perioada aprilie – mai 2013, 12 studenti in an terminal vor lasa in sertar manualele de teorie si vor avea acces „in culisele unor companii de top pentru a afla direct de la sursa cum se conduce o afacere de succes. Camera de Comert Americana din Romania, AmCham, a lansat anul acesta editia pilot a programului de internship Become a Leader! Learn! Dream! Inspire!”, ce are ca scop dezvoltarea abilitatilor de leadership ale tinerilor, prin stagii de mentorat alaturi de top manageri din Romania.   

 Anul acesta s-au inscris in proiect 12 companii, printre care si Raiffeisen Bank, si peste 200 sute de studenti din cele mai mari centre universitare din tara. In urma procesului de selectie, care a constat in analiza CV-urilor, redactarea unui eseu pe tema Cum sa fii lider in Romania” si un interviu cu reprezentantii companiilor participante, au fost alesi 11 studenti care vor efectua un stagiu de practica de doua saptamani in doua companii (cate o saptamana in fiecare dintre ele), devenind astfel umbra” unor manageri de top. Fiecare companie va primi doi tineri, iar la sfarsitul perioadei de internship, studentii vor elabora un proiect de grup prin care vor expune perspectiva lor asupra Romaniei in urmatorii 5-10 ani. Pe langa cele doua saptamani de job shadow”, finalistii vor putea participa la activitati si seminarii organizate de AmCham in aceasta perioada.  

Raiffeisen Bank a selectat pentru acest proiect doi tineri cu rezultate academice exceptionale, care si-au demostrat abilitatile si ambitia de a deveni lideri ai generatiei lor in domeniul financiar-bancar. Alexandru Barbu este absolvent al Facultatii de Relatii Economice Internationale din cadrul ASE, multiplu castigator al Olimpiadei Internationale de Geografie si coordonator al lotului olimpic roman. Totodata, a castigat mai multe burse de merit, cea mai importanta fiindu-i oferita de CFA Institute. Razvan Dulugeac este masterand al Facutatii de Administratie si Afaceri din cadrul Universitatii din Bucuresti si absolvent al Facutatii de Finante si Banci din cadrul Universitatii Dimitrie Cantemir si are deja o experienta profesionala consistenta.

Prin participarea la acest program, Raiffeisen Bank isi reconfirma interesul pentru sustinerea tinerilor cu potential, oferindu-le conditii pentru a-si dezvolta o cariera de succes in Romania si pentru a aduce un plus de valoare mediului de business romanesc.

Felicitari si mult succes in continuare finalistilor acestui program de internship! Suntem increzatori ca si alti tineri le vor urma exemplul.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *