Program de granturi Sanatate

Fundatia Inocenti si Raiffeisen Comunitati ajuta copiii sa depaseasca teama de doctor

Cine ar fi crezut ca o vizita la doctor poate fi distractiva? Cu siguranta, nu un copil. Dar iata ca cei de la Fundatia Inocenti, castigatori ai concursului de granturi Raiffeisen Comunitati de anul trecut, cu proiectul „Policlinica vesela”, au reusit imposibilul: copiii se distreaza la clinica si, ceea ce este cu adevarat remarcabil, reusesc sa isi depaseasca teama de medic.  

In fiecare zi, zeci de copii trec pragul Ambulatoriului de Specialitate al IOMC Alfred Rusescu. Aici, in locul holurilor reci si neprimitoare la care te-ai putea astepta intr-un spital, ei sunt intampinati de membrii echipei Inocenti intr-o atmosfera vesela si plina de culoare. Asezati la masute croite pe masura lor, copiii au la dispozitie planse si creioane de colorat sau confectioneaza diverse obiecte din margele. Astfel, prin intermediul jocurilor si imaginilor pe care le deseneaza, ei invata ca vizita la medic este un lucru benefic, de care nu trebuie sa se teama. Toata lumea are de castigat: copiii sunt mai veseli, parinti sunt mai relaxati iar medicii se bucura de pacienti mai cooperanti.

Pe parcursul a sase luni, de cand a debutat acest proiect, peste 1250 de copii si peste 680 de parinti au beneficiat de sprijinul celor de la Fundatia Inocenti si au reusit sa-si depaseasca anxietatea cauzata de o vizita la doctor.

„Policlinica vesela” este unul din proiectele de succes care au confirmat in timp nu doar increderea celor care l-au votat ci si increderea noastra, a celor de la Raiffeisen Comunitati, ca initiativa noastra este una care are, cu adevarat, un ecou pozitiv in comunitate. Este unul din proiectele care ne da curaj sa mergem mai departe si sa privim cu optimism spre urmatoarea editie a concursului nostru de granturi.

Daca faceti parte dintr-un ONG si aveti un proiect care poate schimba in bine viata celor din jur, stati cu ochii pe noi. Urmatoarea editie a concursului se va lansa pe data de 15 iulie, iar regulamentul complet va fi disponibil pe blogul Raiffeisen Comunitati incepand cu data de 1 iulie. Putem reusi impreuna sa dam viata ideilor bune

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *