Educaţie Mediu Program de granturi Sanatate Social Sport

Impactul Programului de granturi

Au trecut doua saptamani de cand a inceput Programul de Granturi Raiffeisen Comunitati” 2013 cu prima sa etapa, cea a depunerii scrisorilor de intentie pentru proiecte comunitare de dimensiuni mici sau mijlocii.  

ONG-uri, scoli si spitale au depus, pana acum, scrisori de intentie din toate domeniile eligibile, conform regulamentului. O pondere majoritara, insa, o au cele care vizeaza educatia tinerilor, un domeniu care are mare nevoie de sustinerea noastra pentru un viitor mai bun al tuturor membrilor comunitatii:

  • 57% – educatie;
  • 17% – servicii sociale;
  • 17% – sanatate;
  • 7% – sport;
  • 2% – protectia mediului.

Perioada de inscrire a scrisorilor de intentie se va incheia pe data de 2 august.  Acestea pot fi depuse pe acest blog (la sectiunea Program de granturi), prin completarea unui formular online cu cateva date generale despre proiectul propus spre finantare. Dupa evaluarea scrisorilor de intentie de catre angajatii voluntari din Raiffeisen Bank, aplicantii care trec in faza urmatoare vor trebui sa depuna proiectul detaliat. Ultima faza este cea de votare online a proiectelor care au respectat criteriile de eligibilitate (conform regulamenetului) si au ajuns in etapa finala. Finantarile acordate sunt de maximum 5.000 euro/proiect, iar castigatorii vor fi anuntati la inceputul lunii octombrie.

In editiile anterioare ale programului de granturi, Raiffeisen Bank a ajutat peste 10.000 de beneficiari prin 42 proiecte finantate. Iata cateva impresii ale celor care au castigat anul trecut o finantare prin intermediul acestui program:

„A fost o competitie serioasa, de peste 200 de proiecte, însa am fost foarte bucurosi sa putem obtine locul I si sa castigam aceasta finantare. Grantul obtinut a ajutat ca un numar de 50 de copii din judetul Bacau sa aiba sansa de a merge la scoala în anul scolar 2012-2013. Multumim Raiffeisen Bank si tuturor sustinatorilor nostri, celor care s-au implicat personal, fie prin vot direct, fie prin promovare si recomandare mai departe.” Sorin Goleanu – Director Executiv ADRA Romania – proiect Vreau la scoala” 

„Finantarea obtinuta prin programul Raiffeisen Comunitati a fost un real suport pentru proiectul nostru, iar participarea la acest program ne-a ajuta sa ne facem mai cunoscuti in comunitate. De asemenea, cerintele de realizare a proiectului, implementarea si monitorizarea ne-au prilejuit dobandirea de informatii si cunostinte noi, pe care le vom putea utiliza si de acum  inainte pentru managementul proiectelor noastre.Vasile Oprea – Presedinte Rotary Club Onesti – proiect „Camin temporar Onesti

„Castigarea unei finantari prin programul de granturi <<Raiffeisen Comunitati>> a oferit asociatiei noastre posibilitatea integrarii socioprofesionale a unor femei somere, concomitent cu asistarea lor socio-psiho-vocationala si juridica în scopul reducerii efectelor somajului ca situatie de criza. Activitatea din cadrul proiectului a fost valorificata si prin confectionarea si punerea in vanzare a unor martisoare tricotate manual.” Iulia Dămian, Asociația Crestina de Caritate si Ajutor Ovidenia Bacau 2005 – proiect Integrarea socio-profesionala a femeilor somere prin intermediul Intreprinderii sociale (IS) ArtTricot”

                                                   „Prin proiectul nostru si cu ajutorul grantului oferit de Raiffeisen Bank, am putut aduce zambete si entuziasm pe chipurile copiilor ce vin la control medical, inveselind atmosera de pe holurile policlinicii pentru a-i face sa uite de teama de doctor. Voluntarii, sustinatorii, donatorii si prietenii fundatiei au fost alaturi de noi si in perioada de votare a proiectelor, astfel ca acesta este de fapt un proiect al intregii comunitati.” Valentina Maghirescu, Director Fundatia Inocenti (Bucuresti) – proiect “Policlinica Vesela”

 „Programul de granturi <<Raiffeisen Comunitati>> reprezinta un sprijin extrem de binevenit al eforturilor noastre de a asigura servicii sociale celor aflati în nevoie. Proiectul cu care am castigat finantare anul trecut are impact in combaterea obezitatii si dezvoltarea unui stil de viata sanatos in randul multor copii si al familiilor lor. <<Raiffeisen Comunitati>> stimuleaza si sustine implicarea si responsabilitatea sociala, desfasurarea activitatilor de imbunatatire a sanatatii societatii la toate nivelurile ei.“ Asociatia „I.M.P.A.C.T. –- proiect „Copii sanatosi – adulti activi”

 „Impresiile legate de demersul echipei Raiffeisen-Comunitati se rezuma la cateva cuvinte: bunavointa, omenie, seriozitate si spirit civic, toate acestea impreuna, pot salva vieti! La opt luni efective de la punerea in functiune a aparatului de ventilatie mobil (necesar sustinerii functiilor vitale ale pacientilor aflati in coma pe timpul transportului acestora din sectia de Terapie Intensiva catre alte servicii medicale), acesta s-a dovedit de un real folos! Multumim!” Laura Ilie – Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon”, proiect  Promptitudine-vieti salvate”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *