Banking responsabil Educaţie Mediu Program de granturi Sanatate Social

Evaluarea scrisorilor de intentie de catre voluntarii bancii

Perioada de depunere a scrisorilor de intentie s-a incheiat vineri, 2 august,  dupa trei saptamani in care organizatiile neguvernamentale, spitalele si institutiile de invatamant din tara au avut posibilitatea sa dezvolte si sa inscrie in Programul de granturi “Raiffeisen Comunitati” un proiect de responsabilitate sociala de dimensiuni mici sau mijlocii.

Au fost depuse 291 scrisori de intentie, care, incepand de luni (5 august), au intrat in etapa de evaluare. Timp de doua saptamani acestea vor fi analizate si interpretate de 100 de colegi de-ai nostri, voluntari Raiffeisen Bank din toata tara, pe baza unei grile ce contine criteriile de evaluare si selectie cuprinse in regulamentul programului si a expertizei lor din zonele unde isi desfasoara activitatea.

Scrisorile de intentie depuse sunt din toate cele 5 domenii de interes pentru acest program: educatie (42%), servicii sociale (21%), sanatate (19%), sport (14%) si protectia mediului (4%). De asemenea, cele mai multe aplicatii sunt pentru proiecte din Bucuresti (23%), urmate de cele din judetele Cluj (7%), Timis si Brasov (4%).

Va reamintim cateva criterii de eligibilitate care, la o prima vedere, nu au fost respectate de toti aplicantii:

 • proiectele sunt dezvoltate de ONG-uri, spitale si scoli (institutii de invatamant);
 • proiectele se desfasoara in localitatile unde activeaza Raiffeisen Bank (lista agentiilor bancii poate fi gasita pe http://www.raiffeisen.ro/retea-unitati).
 • un aplicant poate intra in Programul de granturi “Raiffeisen Comunitati” pentru finantarea unui singur proiect. In cazul in care a depus mai multe proiecte, va fi evaluat doar primul depus, restul fiind respinse fara evaluare.

Lista proiectelor care trec in etapa urmatoare a programului va fi anuntata pe data de 19 august. De asemenea, fiecare aplicant va primi un mesaj privat prin care va fi anuntat daca scrisoarea de intentie depusa in Programul de granturi a fost acceptata sau respinsa.

A doua etapa a programului este pentru depunerea proiectelor detaliate si va dura alte trei saptamani, pana pe 6 septembrie. In urma evaluarii acestora (conform criteriilor de eligibilitate pentru proiectele depuse, anuntate in regulament), proiectele care ajung pe lista scurta vor putea fi citite si votate de public (aici, pe platforma) pana la finalul lunii septembrie.

Castigatorii finantarilor vor fi desemnati strict pe baza numarului de voturi inregistrat, dupa ce se verifica intern corectitudinea acordarii acestora, conform precizarilor din regulamentul programului. Cu un buget total de 100.000 euro, programul de granturi va finanta cel putin 20 de proiecte, cu un maxim de 5.000 euro/proiect.

Asteptam impresiile voastre despre propunerile de proiect pe care le-ati depus si noi vom reveni curand cu cele ale evaluatorilor nostri. Pentru alte detalii, ne puteti contacta pe adresa: raiffeisen.comunitati@raiffeisen.ro.

3 Comentarii

 • ro.serge spune:

  As dori sa depun un proiect pentru spitalul unde lucrez, Spitalul de Psihiatrie Murgeni. Din pacate criteriul cu agentia ma descalifica din start. Sa ma mai straduiesc?

  as.soc.Stratulat Sergiu

  • Raiffeisen Comunităţi spune:

   Buna ziua, Programul de granturi din acest an s-a incheiat din septembrie si se va redeschide anul viitor prin luna iulie, urmariti anunturile de pe blog si de pe pagina de Facebook Raiffeisen Comunitati. Localitatea in care se desfasoara proiectul va ramane insa un criteriu de eligibilitate in regulament – trebuie sa fie o localitate in care Raiffeisen Bank isi desfasoara activitatea.

 • ivanov rodica spune:

  Buna ziua! ma bucur sa aflu despre proiecte de mediu sustinute de raifaisen, sunt pro raifeisen si astept etapele urmatoare din 2014 pentru a depune o scrIsoare si proict de mediu – sunt profesor specialitatea agrobiologie apicultura cu studii in stiine pentru mediu si va felicit pentru astfel de activitati
  rodica ivanovScrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *