Banking responsabil Educaţie

Programul de educatie financiara BaniIQ se extinde prin aplicatii de training online si concursuri

Orice persoana interesata sa-si imbunatateasca cunostintele din domeniul financiar poate urma un curs interactiv disponibil pe Facebook.com/BaniIQ si pe www.baniiq.ro 

Visa Europe, impreuna cu Raiffeisen Bank si celelalte banci membre din Romania si partenerii strategici, a extins programul de educatie financiara BaniIQ prin lansarea unei platforme interactive de training online, care include si o aplicatie Facebook, precum si o aplicatie pentru telefonul mobil pentru administrarea bugetului personal.

Cursurile din cadrul programului BaniIQ includ notiuni teoretice esentiale si studii de caz despre planificarea financiara, organizarea bugetului personal, modalitati de utilizare a serviciilor financiare pe internet, economisire, investitii si multe altele. 

Platforma interactiva de educatie financiara presupune o sesiune de training online pe www.baniiq.ro sau pe pagina Facebook.com/BaniIQ.

La finalizarea sesiunii de training, utilizatorii primesc o diploma oficiala care atesta cunostintele dobandite si, pana la finalul lunii septembrie, pot castiga premii instant constand in telefoane Samsung Galaxy SIII si jocuri Monopoly cu cardul sau, prin tragere la sorti, marele premiu de 1.000 de euro.

 

Programul de educatie financiara BaniIQ

Proiectul BaniIQ, lansat in 2012, este finantat de Visa Europe impreuna cu bancile membre din Romania, cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale, Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare si Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, si implementat de Junior Achivement Romania. Programul se adreseaza atat tinerilor cat si adultilor.

Cursurile destinate tinerilor sunt sustinute in acest an in perioada februarie – decembrie in liceele si universitatile din 64 de orase din Romania, de catre profesori care au fost pregatiti in prealabil in cadrul unor traininguri de educatie financiara organizate de Junior Achievement Romania.  De asemenea, sunt sustinute si cursuri destinate adultilor in reteaua nationala de biblioteci publice din cadrul programului Biblionet si prin platformele de training online.

La cursuri participa, alaturi de profesori, si consultanti voluntari din banci; din partea Raiffeisen Bank,peste 100 de voluntari au ales sa sustina cursuri de educatie financiara pentru tineri si adulti.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *