Banking responsabil Educaţie Mediu Program de granturi Sanatate Social Sport

Votarea proiectelor din Programul de granturi

Programul de granturi „Raiffeisen Comunitati” a intrat pe ultima suta de metri… mai sunt 3 zile in care puteti vota unul dintre cele 100 de proiecte de responsabilitate sociala ajunse in faza finala a concursului. Astfel cresc sansele ca proiectul pe care-l sustineti sa obtina o finantare de maximum 5.000 de euro, fara de care nu poate fi implementat. Programul se incheie luni, 30 septembrie, ora 17:00.

Pana acum s-au inregistrat aproximativ 33.000 de voturi, din care peste 2.500 au fost anulate, fiind neregulamentare. De asemenea, proiectele care au inregistrat astfel de voturi au primit un avertisment, la al doilea urmand a fi eliminate din concurs.

Raiffeisen Bank, in calitate de Organizator al acestui Program de Granturi, isi rezerva dreptul de a valida sau anula voturile inregistrate online, in urma intreprinderii unor investigatii cu privire la modul in care au fost votate proiectele. Fiecare vot acordat unui proiect este verificat cu atentie de catre coordonatorii programului de granturi, avand suportul unui expert pe securitate/IT. Se poate vota o singura data de pe un cont de utilizator, insa nu exista restrictii privind voturile inregistrate de pe acelasi IP, intrucat exista foarte multe institutii, scoli, familii, care au aceeasi adresa de IP extern.

Atunci cand analizam voturile unui proiect, avem in vedere mai multe aspecte: adresa de e-mail a persoanei care a votat (ce domeniu a folosit, sub ce nume a creat adresa de email etc.), intre ce perioade de timp s-au inregistrat voturile, numele utilizatorului.

Ne rezervam insa dreptul de a valida sau anula voturile unui proiect, in urma intreprinderii unor investigatii cu privire la modul in care s-a votat, conform regulamentului (vezi AICI).

Intrucat au fost multe sesizari referitoare la intarzierea sau lipsa mesajului de confirmare a inregistrarii conturilor noi, va informam ca e-mailul de confirmare se genereaza automat de sistem dupa efectuarea corecta a inregistrarii pe site. Daca nu primiti acest e-mail, va sugeram sa verificati primirea acetsuia in casuta de SPAM sau sa ne trimiteti un mesaj pe raiffeisen.comunitati@raiffeisen.ro, specificand adresa de e-mail cu care v-ati inregistrat. Din experienta de pana acum, exista utilizatori care se inregistreaza cu o adresa de e-mail gresita si automat nu au cum sa primeasca mesaj de confirmare pe adresa lor de e-mail.

Cum se poate vota?

Pana pe 30 septembrie 2013 (inclusiv), la orele 17:00, fiecare utilizator inregistrat pe blogul Raiffeisen Comunitati poate vota un singur proiect, o singura data. Iata pe scurt cum puteti face asta:

 1. inscrierea pe site-ul www.raiffeisencomunitati.ro
 2. click pe „Log In” unde reintroduceti numele de utilizator si parola;
 3. click pe „Proiecte propuse” (din sectiunea „Program de granturi”);
 4. se va deschide o harta unde aveti posibilitatea sa vizualizati proiectele distribuite pe judetele in care se desfasoara. Sub harta, puteti vedea toate proiectele din concurs, in ordinea voturilor obtinute (click pe „Afiseaza toate proiectele“). De asemenea, le pute]i selecta si in functie de categoria din care fac parte (educatie, servicii sociale, sanatate, sport si protectia mediului);
 5. butonul de votare se gaseate in fata titlurilor proiectelor afisate, insa puteti selecta doar unul, printr-un simplu click, urmand sa apasati butonul „Voteaza” (situat la finalul listei de proiecte).

Detalii despre proiectele ramase in concurs pot fi accesate prin apasarea butonului „Detalii” din dreptul fiecarui proiect afisat in lista finala de proiecte. Rezultatul voturilor se actualizeaza automat, in timp real, si poate fi urmarit pe raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi/.

Lista proiectelor castigatoare va fi afisata in cel mult 3 zile lucratoare de la incheierea Programului de Granturi, dupa verificarea si validarea de catre Raiffeisen Bank a voturilor inregistrate. Vor fi finantate cele mai votate „x” proiecte, pana la epuizarea bugetului total de 100.000 EUR (maximum 5.000 EUR/proiect).

Votul tau conteaza! Sustine proiectul preferat!

9 Comentarii

 • I will like to vote for touched Romania because they are hundreds of homeless mothers and children who need help, they provide food, clothing and shelter for them.

 • touched Romania is located in Bucharest and they have been there for 12 years. Raegan Glugosh, is the founder and Pres.of Hager house which house homeless mothers and children, providing them food, clothing and housing. I would to vote for touched Romania.

 • Violeta C. spune:

  Buna ziua,
  Va felicit pentru initiativa si pentru ca ati creat acest program. Sunt sigura ca foarte multe persoane se vor bucura de sprijinul dvs.
  Tin sa mentionez ca nu mi se pare corect cand ati specificat: ,,Pana acum s-au inregistrat aproximativ 33.000 de voturi, din care peste 2.500 au fost anulate, fiind neregulamentare. De asemenea, proiectele care au inregistrat astfel de voturi au primit un avertisment, la al doilea urmand a fi eliminate din concurs.”
  Sunt alte organizatii care au promovat aceste proiecte din punct de vedere regulamentar si au respectat aceste lucruri. Ele ar trebui sa aiba prioritate. Trebuia ca proiectele care au inregistrat voturi neregulamentare sa fie eliminate din concurs cand au primit primul avertisment. Am urmarit evolutia proiectelor si m-a mirat foarte tare cum au progresat unele proiecte.
  Intrebarea mea este: Proiectele care au primit un avertisment si totusi au multe voturi, tot ele sunt castigatoare?!
  Ce se intampla cu celelalte proiecte, mici organizatii care se lupta pentru comunitate? Am citit un articol ca dvs incurajati organizatiile care intradevar au nevoie de sprijin. Ar trebui sa tineti cont si de bugetul anual al fiecarei organizatii si de veniturile acestora. Sunt organizatii puternice care au fonduri mari si se descurca, insa sunt altele care au fonduri mici si se lupta.
  Am observat ca unii voteaza in functie de preferinte. Nu ar fi rau ca aceste proiecte sa fie votate 50% din partea publicului si 50% din partea unei comisii formate din voluntarii dvs si a conducerii Raiffeisen. Asa ar fi corect pentru toata lumea.
  In speranta ca dvs veti gasi solutii, va multumesc pentru atentia acordata!
  Toate cele bune,
  Violeta C.

  • Raiffeisen Comunitati spune:

   Buna ziua, verificarea voturilor va continua timp de 3 zile si dupa incheierea programului de granturi, conform regulamentului. Va asiguram ca voturile acordate in mod abuziv sau prin incercare de frauda vor fi anulate, deci este posibil ca lista finala de castigatori sa fie modificata, in urma acestor verificari. Este imposibil ca acestea sa fie verificate in timp real, din motive lesne de inteles: se primesc sute de voturi pe minut pentru diferite proiecte si nu pot fi verificate instantaneu.
   Va multumim pentru sugestia dvs, si noi am luat-o in clacul, insa prin acest program ne dorim ca decizia sa fie luata exclusiv de catre publicul nostru, adica de catre cetatenii comunitatii in care investim.

 • Sorin C. spune:

  Buna ziua,

  Ideea este generoasa, dar aplicarea ar trebui imbunatatita. Este complet inegal sa participe la o competitie bazata pe voturi proiecte care au in spate organizatii cu mii de membri si milioane de euro buget (spitale si scoli, de exemplu) si proiecte ale unor organizatii cu buget de 2000 de euro si 30-40 de membri. Puterea de mobilizare este complet diferita, sansele complet inegale. Apoi, oricat de prost ar fi scris un proiect care isi propune sa cumpere seringi, de exemplu, va obtine mai multe voturi decat un proiect perfect care isi propune sa invete 30 de elevi sa deseneze mai bine, de exemplu. In plus, precizarile referitoare la IP-uri nu au fost difuzate de la inceput, confuzia a fost mare. Nu in ultimul rand, am primit zeci de plangeri privind nefunctionarea sistemului (nu se primea mail de confirmare, se primea mesaj ca adresa a fost deja folosita, desi nu era cazul etc.).

  Sorin C.

  • Raiffeisen Comunitati spune:

   Buna ziua, va multumim pentru mesaj si incercam sa tinem seama de sesizarile dvs pe viitor. Ne dorim o competitie cat mai onesta, de aceea facem verificari serioase si in ceea ce priveste voturile acordate de pe acelasi IP, pentru a nu da libertate sustinatorilor sa fraudeze prin aceasta metoda. Cat despre mobilizare, aceasta se poate face prin diferite metode in comunitate, in scoli, in institutii, nu numai in randul membrilor din organizatie. Printr-o analiza a proiectelor care au castigat in anii trecuti (cel putin 20 in fiecare an), puteti observa ca se numara destule organizatii mici, care au reusit sa obtina un grant printr-un efort extraordinar de mediatizare, multe telefoane, dscutii sau prin prezentarea proiectului in diferite institutii.

   • Sorin C. spune:

    Competitia ar trebui diferentiata intre scoli, spitale, educatie etc. Cum poti compara ca importanta achizitia a 30 de seringi si 30 de copii care invata sa deseneze? Nu e posibil.Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *